Stjepan Turković

Bivši HDZ-ovac krao armaturu s gradilišta, neće dobiti otkaz u državnoj firmi: “Krao je van radnog vremena”

Portal Novi list

Stjepan Turković / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Stjepan Turković / Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Turkoviću ne prijeti gubitak posla. Županijsku upravu za ceste nimalo ne brine što im savjetnik ravnatelja krade s gradilitšta.Sad već bivši karlovački HDZ-ovac Stjepan Turković, 5. srpnja uhvaćen je kako zajedno sa 31-godišnjim sinom Mijom krade željeznu armaturu s gradilišta obilaznice Turnja.


Premda je policija najavila da će protiv njih dvojice biti podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju, Turkoviću ne prijeti gubitak posla.


Odrekao ga se čak i HDZ, ali njegovog poslodavca, Županijsku upravu za ceste Karlovac, gdje Turković radi kao savjetnik ravnatelja, piše Telegram, nimalo ne smeta što je njihov savjetnik pošao u krađu materijala za gradnju ceste.


Otkaz? Ma dajte…
Na upit Telegrama hoće li mu dati otkaz, i komentar da možda nije mudro u nekoj Upravi za ceste imati zaposlenika koji krade sa gradilišta, poručuju da ih to ne brine jer se sve dogodilo, citirajmo, “izvan radnog vremena”.


Aktualni ravnatelj Darko Bebić nedjelovanje po tom pitanju pravda time da Turkovića na radno mjesto savjetnika nije postavio on već je zaposlen temeljem ugovora o radu nakon provedenog javnog natječaja pa se na raskid primjenjuju odredbe Zakona o radu.


Turković se odmah nakon što se ispisao iz HDZ-a javio karlovačkom KAportalu koji je prvi objavio vijest o neuspjelom obiteljskom pothvatu krađe.


U telefonskom razgovoru s njihovim glavnim urednikom zaprijetio je da će tužiti portal “ako u roku od pola sata ne maknu tekst”.


I šef mu HDZ-ovac


Iz KAportala tvrde i da je Turković pokušavao umanjiti svoje nedjelo tvrdnjom da je to “mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna.”


Bivši HDZ-ovac obnašao je niz stranačkih funkcija, a bio je, među ostalim, gradski i županijski vijećnik, direktor gradskog poduzeća Zelenilo, predsjednik NK Karlovca, a jedno vrijeme je i sam bio ravnatelj karlovačke Županijske uprave za ceste.


Savjetnikom je u tom državnom poduzeću postao nakon što je na njegovo mjesto postavljen sadašnji ravnatelj Bebić – koji je inače član HDZ-a.


Stoga možda i ne čudi nevoljkost Bebića da iz tvrtke izbaci dojučerašnjeg stranačkog druga, piše Telegram.