Pregled mobitela

BBB porukama dogovarali tučnjavu s Torcidom: “Ne zaboravi mi kostobrane, sutra cirkus kolorado”

Portal Novi list

Foto Pixsell

Foto Pixsell

U optužnici hrvatskih istražitelja zbog prošlogodišnjeg sukoba BBB-a i Torcide u središtu Zagreba citiraju se poruke pronađene u mobitelima BBB-aPoruke iz mobitela među ključnim su dokazima priloženima uz optužnicu protiv Bad Blue Boysa i Torcide zbog prošlogodišnjeg sukoba u središtu Zagreba, javlja N1.


U toj je tučnjavi desetak osoba ozlijeđeno. Izvjesno je očekivati da će i grčki istražitelji upravo porukama dokazivati da su BBB-i kao organizirana zločinačka grupa došli u Atenu sukobiti se s navijačima AEK-a. Za sada imaju snimke gradskih nadzornih kamera na kojima je vidljivo da se zajedno kreću po Ateni.


Osim toga, iz poruka osumnjičenih vidjela bi se i povezanost, te hijerarhija među BBB-ima za koju ih grčke vlasti optužuju. Boysi za sada svi tvrde kako je do obračuna s navijačima AEK-a došlo slučajno.


Određene sličnosti
Između zagrebačkog i atenskog slučaja postoje određene sličnosti.


N1 doznaje da hrvatski istražitelji upravo pronađenim porukama dokazuju dogovor između BBB-a i Torcide za obračun u Zagrebu uoči utakmice Lokomotive i Hajduka u listopadu prošle godine.


Izvukli su ih iz mobitela okrivljenih nakon krvavih nereda, a sada ih navode i u obrazloženju nedavno podignute optužnice.


Na listi optuženih je, doznaje N1, i jedan od BBB-a koji se sada nalazi u grčkom pritvoru. Iako je nakon zagrebačkih nereda dobio zabranu približavanja sportskim objektima ipak je otišao na utakmicu u Atenu na kojoj BBB-i i zbog zabrane UEFA-e nisu smjeli prisustvovati.


“Aj mi pliz kostobrane…”


U optužnici se citiraju poruke pronađene u mobitelima BBB-a. “Ekipa će reć da su bili večer prije u gradu… Kad se nađemo mi sutr?… Ma dolaze oni zih samo pitanje di… Da napravimo ovo ili cemo ujutro?…


Kaze jimy ujutro… Jer su rekli da nece nosit bengalke… Nez znam da imamo 100 palija… a nas 60… 100… vise… sad jimi zove sve zive… ne ne sutra cirkus kolorado”.


I u Whatsapp aplikaciji pronađena je poruka koja je sada među dokazima: “Aj mi pliz nemoj zaboravit ponjet kostobrane sut”.


Osim toga, policajci su na navijačkim stranicama pronašli i fotografiju koja se dijelila, a iz nje je, tvrdi tužiteljstvo bilo jasno da je obračun u Zagrebu bio dogovoren. Hoće li takvi dokazi biti pronađeni i za dogovor oko tučnjave u Ateni? Grčki policajci ih upravo traže, javlja N1.