Na drzak način

Bacio pepeljaru u policu sa čašama, galamio na goste, divljao i oštetio vrata lokala, udarao stolice na terasi

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Prilikom privođenja policajce vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima.Sinoć, oko 22 sata u Bjelovaru, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u ugostiteljskom objektu javni red i mir na naročito drzak način narušavao je 29-godišnjak tako što je bacio staklenu pepeljaru u staklenu policu s čašama, uslijed čega se više čaša razbilo.


Nakon toga je počeo vikati i galamiti na goste. Kako bi 29-godišnjaka smirio, prišao mu je 23-godišnjak koji ga je izgurao izvan objekta.


Zatim je 29-godišnjak rukama i nogama udarao po ulaznim vratima ugostiteljskog objekta te je na vratima oštetio metalne okvire.
Potom je udarao stolice na vanjskoj terasi ugostiteljskog objekta, uslijed čega je jedan stolac oštetio.


Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja, 29-godišnjak je zatečen izvan ugostiteljskog objekta.


Prilikom privođenja odbijao je naredbe policijskih službenika te ih je vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima, zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile.


Priveden je u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola od 1,35 promila. Nakon liječničkog pregleda, zadržan je u Općoj bolnici Bjelovar.


Protiv njega zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.


Vezano za nastala oštećenja na ugostiteljskom objektu, odgovorna osoba se nije mogla izjasniti o visini nastale štete te je upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo “Oštećenje tuđe stvari” iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.