Šibenik

16 osoba sumnjičeno za prisilu prema policijskim službenicima

Šarlota Brnčić

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Osumnjičeni 20-godišnjak, zbog postupanja policijskog službenika koji je htio utvrditi njegov identitet jer je sumnjao da je na stadionu koristio pirotehničko sredstvo i time počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, tjelesnom snagom onemogućio policijskog službenika u obavljanju službene radnjeU Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 16 osoba u dobi od 18 do 36 godina, pripadnika gostujuće navijačke skupine, zbog prisile prema policijskim službenicima i oštećenja tuđe stvari na štetu 57-godišnjaka.


Krim istraživanjem je utvrđeno kako je 25. listopada oko 17 sati, po završetku nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i GNK „Dinamo“ i izlaska navijača s istočne tribine, osumnjičeni 20-godišnjak, zbog postupanja policijskog službenika koji je htio utvrditi njegov identitet jer je sumnjao da je na stadionu koristio pirotehničko sredstvo i time počinio prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, tjelesnom snagom onemogućio policijskog službenika u obavljanju službene radnje.


U trenutku pokušaja da pomognu policijskom službeniku, 25-godišnjak je u obavljanju službene dužnosti onemogućio drugog policijskog službenika koji je zadobio lakše ozljede, a 34-godišnjak je onemogućio trećeg policijskog službenika.
Nakon toga, s obzirom da je prijetila opasnost od narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, policijski službenici su postupali prema većoj skupini osoba. Pored te trojice, izdvojili su još 13 osumnjičenika koji su ih uporabom sile i bacanjem različitih predmeta onemogućavali da obave službene radnje.


Prilikom postupanja policije lakše tjelesne ozljede su zadobila dva policijska službenika kao i dvojica osumnjičenika. Tijekom bacanja različitih predmeta oštećeno je i osobno vozilo 57-godišnjaka.


Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.