Incident u Čakovcu

Izvrijeđao policajce, sjeo u auto i udario jednog od njih, pa se dao u bijeg. Uhvaćen nakon kratke potjere

Šarlota Brnčić

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Foto Marijan Susenj/PIXSELL

Policajci su odmah krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem, te su ga uspjeli sustići i zaustaviti na parkiralištu drugog, obližnjeg trgovačkog centra. Vozač je uhićen i uz primjenu sredstava prisile priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanjeČini se da posljednjih dana, pa čak i tjedana, prometna policija ima pune ruke posla s raznim prometnim incidentima. Tako su u Čakovcu, na parkiralištu trgovačkog centra u Športskoj ulici, pronašli nepropisno parkirani automobil, čakovečki registarskih oznaka.


Dok su stajali pored auta, prišao im je nepoznati muškarac koji je stavio kupljene stvari u taj automobil, te odbio suradnju s policijom.


Započeo ih je vrijeđati i omalovažavati raznim pogrdnim riječima. Nakon toga sjeo je u automobil i krenuo prema policijskom službeniku koji se nalazio neposredno ispred automobila, te ga udario u nogu. Policijski službenik uspio se izmaknuti, dok se vozač automobilom udaljio s mjesta događaja.
Policajci su odmah krenuli u potjeru za odbjeglim vozačem, te su ga uspjeli sustići i zaustaviti na parkiralištu drugog, obližnjeg trgovačkog centra. Vozač je uhićen i uz primjenu sredstava prisile priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.


Tijekom istraživanja utvrđeno je da se radi o 54-godišnjaku sa šireg područja grada Murskog Središća. Osumnjičen je za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, a utvrđeno je kako je 54-godišnjak počinio nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cesta i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega novčano sankcioniran u ukupnom iznosu od  10.800 kuna uz izricanje zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Tijekom prometnog incidenta policijski službenik nije ozlijeđen, dok je 54-godišnjak lakše ozlijeđen prilikom primjene sredstava prisile.