MINISTAR PROMETA

Butković porukom opet zapalio sukob “Three Monkeys”: “Hoće li sad zamoliti SDP-ovce da ne dolaze?”

P. N.

Bilo bi lijepo sutra na nekoj terasi u mojoj županiji popiti kavu, ali nemaš gdje kad je sve zatvoreno", napisao je Oleg Butković.Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovo je napao riječki coctail bar Three Monkeys, napisavši na svom Facebook profilu:


“Bilo bi lijepo sutra na nekoj terasi u mojoj županiji popiti kavu, ali nemaš gdje kad je sve zatvoreno. Baš se pitam hoće li gospodin Kovačević iz “3 majmuna” sada zamoliti i župana Zlatko Komadina i SDP-ovce da ne dolaze u njegov kafić?”.


Kako piše Jutarnji list vlasnik Three Monkeys Tomislav Kovačević prokomentirao nam je da je sramota da jedan ministar u Vladi na ovakav način provocira običnog čovjeka, poduzetnika koji se bori za svoju obitelj i ljude koje zapošljava i nema nikakvu političku moć.
– Prvo, ministra bih podsjetio da onu objavu zbog koje sam izložen ovakvim napadima nisam napisao zbog trenutne situacije nego zbog 30 godina sustavne korupcije i nepravde. Ako želi, mogao bih ministro odmah, iz glave, nabrojati samo HDZ-ove afere u zadnjih 15 dana, a ta bi lista bila poduža.


Drugo, ja sam apsolutno apolitična osoba i jednako tako sam se “kačio” i s SDP-om, kada je trebalo. Ministar bi trebao znati da kafiće nije zatvorio Zlatko Komadina nego Stožer za civilnu zaštitu, zbog situacije koja je takva kakva jest – rekao je Kovačević i dodao da su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, za razliku od države, napravili sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli poduzetnicima.


– Oslobodili su nas plaćanja zakupa terase, prireza… S druge strane, država koja se obvezala platiti nam fiksne troškove, u velikom dijelu nije ispunila tu obavezu. Ono što nam polate, plate nam bez PDV-a kojeg onda mi sami moramo plaćati, tako da su se pobrinuli da ne izgube ništa – rekao nam je.


Butkovića je, pak, prozvao što je očito “čekao s aktiviranjem raznih projekata svojeg ministarstva točno pred lokalne izbore”.


– Zanimljiv je taj tajming. Podsjetio bih na dolazak njegovog premijera Plenkovića, jer on nije moj premijer, na otvorenje radova na tunelu Učka. Tamo su, za tu priliku, doveli nekakav bager koji je istu večer odvezen – rekao je vlasnik Three Monkeys, piše Jutarnji list.