Bijela kuća

Biden ide na kolonoskopiju, ovlasti privremeno na Kamali Harris

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika, koji u subotu ima 79. rođendan, bit će objavljene tijekom poslijepodnevaAmerički predsjednik Joe Biden bit će u petak podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji i prebacit će privremeno svoje ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris, objavila je Bijela kuća.


Pojedinosti o zdravstvenom stanju predsjednika, koji u subotu ima 79. rođendan, bit će objavljene tijekom poslijepodneva, precizirala je Bijela kuća.


“Predsjednik će biti podvrgnut rutinskoj kolonoskopiji” u medicinskom centru Walter Reed, u blizini Washingtona, dodaje se.
“Kao što je već bio slučaj kada je predsjednik George W. Bush bio podvrgnut istom zahvatu 2002 i 2007., i u skladu s procedurom koja je predviđena Ustavom, predsjednik Biden prebacit će svoje ovlasti na potpredsjednicu na jedno kraće razdoblje, dok je pod anestezijom”.


Ranije u petak objavljeno je da će Biden ujutro obaviti liječnički pregled bolnici Walter Reed u Marylandu.


Biden, koji je puši i ne konzumira alkohol, cijepljen je protiv covida i s trećom dozom krajem rujna.


Biden je kao 78-godišnjak postao najstariji američki predsjednik u povijesti. Iako se još špekulira hoće li se ponovno kandidirati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat.