OZBILJAN PREKRŠAJ

Bez vozačke bježao policiji s lažnim pločicama na autu

Šarlota Brnčić

ilustracija: Mateo Sardelin

ilustracija: Mateo SardelinDovršeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Vukovara koji je bježao policiji zbog niza prometnih prekršaja, a imao je i krivotvorene registarske pločice na automobilu.
Naime, 28-godišnjak u 21.15 sati u Ulici Vijeća Europe u Vukovaru, na znak policijskih službenika nije zaustavio automobil vukovarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nego se povećanom brzinom, uz proklizavanje kotača, nastavio kretati Ulicom Duga. Prošao je raskrižjem s Ulicom S. R. Njemačke iako je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu.
Naknadno je pronađen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.


Pored utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, utvrđeno je i kako je 28-godišnjak na automobil stavio nepripadajuću registarsku pločicu te ga stavio u pogon, nakon čega su ga policijski službenici zatekli u prometu.


Zbog prometnih prekršaja, 28-godišnjaku je u prekršajnom postupku nadležni sud odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, a policija je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostavila i kaznenu prijavu za kazneno djelo krivotvorenje isprave.