PROGNOZA VREMENA

Bablje ljeto se nastavlja i u listopadu: Bit će sunčano, toplo i ugodno za kupanje u moru

P. N.

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

SNIMIO: VEDRAN KARUZA

Vrlo toplo bit će i u unutrašnjosti, no treba računati na svježa jutra i večeri, kao i čestu pojavu magle, što će sugerirati da smo kalendarski ipak u jeseniVjetrovito će biti i idućih sati. Uzrok je razlika u tlaku grebena anticiklone koji se proteže sa sjeveroistoka i ciklone koja se zadržava južnije od Jadrana. Ipak, srijeda će uglavnom biti u znaku sunca. Na snazi je i najviši stupanj upozorenja na buru pod Velebitom, navodi se u prognozi N1 televizije.


Stabilno će biti i u nastavku tjedna i postupno sve toplije, ponegdje i vruće. Lokalno će na Jadranu temperature prelaziti i visokih 30.


Vrlo toplo bit će i u unutrašnjosti, no treba računati na svježa jutra i večeri, kao i čestu pojavu magle, što će sugerirati da smo kalendarski ipak u jeseni.
Bablje ljeto će se nastaviti i u prvim danima listopada, ako je suditi prema trenutačno dostupnim prognostičkim materijalima.


U Rijeci i na Kvarneru također će biti sunčano toplo i ugodno za kupanje što potvrđuje i meteogram DHMZ-a.Hrvatsku u srijedu očekuje pretežno sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom naoblakom te najvišim dnevnim temperaturama između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva, samo u gorju malo nižim, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).


U unutrašnjosti ujutro mjestimice ima magle.


Vjetar će puhati slab do umjeren sjeveroistočni, na Jadranu slaba do umjerena bura, ponegdje s jakim udarima, podno Velebita i olujnim, a od sredine dana na srednjem i južnom dijelu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak.