Igrani i animirani

U Zagrebu se snima dječji film »Glavonja« koji predstavlja ozbiljnu i važnu temu

Hina, Sandy Uran

Foto: HAVC

Foto: HAVC

Komična pustolovna priča na temu autizmaZapočelo je snimanje igranoga filma za djecu »Glavonja« u režiji Marine Andree Škop i Vande Raýmanove koji prati priču desetogodišnjakinje Alise i njezina starijega autističnog brata Milana, priopćili su producenti.


Film, koji se počeo snimati u Zagrebu, komična je pustolovna priča koja predstavlja ozbiljnu i važnu temu autizma, a kombinirajući elemente igranoga i animiranoga filma postiže se nekonvencionalni vizualni stil s »jakim dječjim likovima«, rekla je redateljica Marina Andree Škop.


Scenarij filma potpisuje slovački scenarist Juraj Raýman, producenti su Tibor Keser, Marina Andree Škop i Vanda Raýmanová. Film bi se u kinima mogao prikazivati 2026.
Glavne uloge tumače: Marta Mihanović u ulozi Alise i Maks Kleončić u ulozi Milana, te Andrija Lamot, Mark Spiridonović i Martin Pišlar.


Direktor fotografije je Tomislav Sutlar, scenograf Stefano Katunar, kostimografkinja Zorana Mejić, majstorica maske Mojca Gorogranc Petrushevska, redatelj animacije Michal Struss, 3D animator Krsto Jaram, majstor rasvjete Marko Terešak, a ton majstor Luka Čabo.