Epilog debate u "Otvorenom"

Zoričić od Strukara traži 4.000 eura zbog pretrpljenih duševnih boli: ‘Bio sam izložen podsmjesima…’

P. N.

Screenshot HRT

Screenshot HRT

Spornim odvjetnički ured nalazi Strukarovu izjavu da je "Zoričić već u predizbornoj kampanji"Gradonačelnik Pule Filip Zoričić traži “zbog pretrpljenih duševnih boli” pozamašan iznos od PR stručnjaka Vedrana Strukara. Povod je televizijska debata u emisiji “Otvoreno” HRT-a, upriličena povodom zabrane turbo folk koncerta u Puli, koja je emitirana 1. ožujka.


Tri mjeseca nakon emisije, na Strukarovu adresu stigao je dopis odvjetničkog ureda, kojim se predlaže izvansudska nagodba na iznos od 4.000 eura, budući Zoričić tvrdi da nakon izrečenog u emisiji trpi duševne boli. U suprotnom će, navode odvjetnici, “svoja prava ostvarivati u parničnom postupku pred nadležnim sudom”.


U istom dopisu pulski gradonačelnik piše Strukaru da je zbog navedene rasprave pred kamerama u direktnom tv prijenosu bio izložen neugodnim pitanjima prijatelja i rodbine te podsmijehu šireg kruga osoba u sredini u kojoj živi i radi. Strukarove izjave zbog kojih trpi duševne boli odrazile su se, piše Zoričić, i na članove njegove uže te šire obitelji koji su također bili izvrgnuti neugodnostima i podsmjesima.
Spornim odvjetnički ured nalazi Strukarovu izjavu da je “Zoričić već u predizbornoj kampanji, jer ima ambicije na nacionalnoj razini, dakle ambicije za Sabor”. Spominje se i rečenica kako je “njegova sklonost zabranjivanju dugog vijeka, jer je u pulskoj Gimnaziji mijenjao razne slike, odnosno grbove, stavljajući na ta mjesta raspela”.


Strukar je komentirao dopis.


“Svašta sam ja još rekao u toj istoj tv raspravi, gospodin Zoričić je u svakom trenutku mogao reagirati da je htio i demantirati gore spomenute navode, a nije. Usred emisije je javno rekao da se on povlači jer da sam ja sve rekao. Također, ovo je samo mali isječak cijele rasprave iz naše debate, na koju se on uopće ne osvrće. Da ne kažem kako me čudi što njegova odvjetnica spominje napisani tekst, ispada kao da sam nešto negdje napisao, a ne uživo raspravljao sa Zoričićem pred tv kamerama. Uglavnom, iza svake rečenice i navoda koju sam kazao u emisiji “Otvoreno” u potpunosti stojim i uopće se ne plašim niti strahujem od njegovih tužbi. Sve što sam rekao javno je dostupna istina.


No, vrlo bih rado istaknuo da u 30 godina medijskog djelovanja nikad u životu nisam primio ovakvo pismo koje je, po mojoj procjeni, zapravo prikrivena iznuda. Iznuđuješ 30.000 kuna zato što si loše prošao u javnoj raspravi, šalješ broj računa na koji da ti se plati, a ako ti se ne plati, prijetiš tužbama. Onda me valjda tužiš odmah i čekaš pravomoćnu presudu da se vidi tko je u pravu. Ovaj njegov novi potez, po mom vrijednosnom sudu, samo potvrđuje i dalje status koji pulski gradonačelnik danas uživa u javnosti. Naravno, u slučaju da se ikad susretnemo na sudu, ili u nekom drugom medijskom duelu, s najvećim zadovoljstvom ću se odazvati jer, ponavljam, stojim iza svake izrečene tvrdnje i radujem se novoj debati”, komentira Strukar.