Nesreća

Uoči nastupa u Lisinskom poznatog komičara spašavali ispod prevrnutog quada

P. N.

Foto Privatna arhiva

Foto Privatna arhiva

TV lice i stand-up komičar Goran Vinčić - Vinča doživio je nesreću, a spasio ga je kolega Marko Dejanović 


Osim što su savršena ekipa za smijeh, članovi BIS kolektiva i pravi su pustolovi koji su se ovih dana upustili u avanturu quadovima. Tin Sedlar, Marko Dejanović, Hrvoje Krmelić, Admir Šećkanović, Vanja Perić i Goran Vinčić odlučili su prije velikog nastupa u Lisinskom 25. svibnja u maniri pravog team buildinga zbližiti se adrenalinskom vožnjom po planini Ivanščici.


“Uživao sam voziti quad po ravnim asfaltiranim cestama, ali sam se dragovoljno odrekao sve muškosti čim smo krenuli off road. Pretvorio sam se u nježni ruksak Hrvoja Krmelića koji nas je majstorski provozao po zagorskim šumama i gorama. Tu i tamo sam mu izražavao podršku na uho riječima “Bravo Hrc, svaka čast!”, ponekad pozivao na oprez “samo ti polako, nitko još od srama nije umro!” – priznao je Marko Dejanović, ali i otkrio svoj herojski čin kada se kolega komičar našao u opasnoj situaciji.
“Malo muškosti ipak sam uspio vratiti kada se Vinča prevrnuo pa dvojica nisu mogli dići quad s njega… Ležao bi dan danas tamo u šumarku da nisam ja dotrčao i digao mašinu sa njega! Pa smo mogli nastaviti điranje, svi su sjeli na svoje mašine, ja sam sjeo iza Hrca, obgrlio ga rukama i nogama i rekao “može, gas!”, rekao nam je Dejanović


Iako je zabrinuo kolege, Goran Vinčić – Vinča kojeg trenutačno gledamo i u showu Nove TV  “Tko to tamo pjeva” se sada svoje nesreće s quadom ipak sjeća s osmijehom.


“Bilo je preludo i zabavnije od očekivanog! Ja sam jurio kao da sam Vin Diesel, ali kako to obično biva, najopasnije je kad voziš sporo, pa sam uspio gotovo u mjestu quad prevrnuti na sebe, sreća imam 130 kila, pa nije velika šteta. Za quad 🙂 Stvarno je bio veliki užitak voziti se zagorskim bregima, a usput smo posjetili i ruševine Belec grada na planini Ivanščici i to na 539 m nadmorske visine. Preporuke svima!”, iskren je Vinča, a i ostali komičari ne skrivaju svoje oduševljenje ovom pustolovinom.


Foto Privatna arhiva


“Bilo je izuzetno zabavno i potpuno novo iskustvo. Ogroman užitak je bio juriti po cesti (vozio sam čak 30 na sat) i još veći užitak je bio voziti šumskim putevima. Čim smo ušli u šumu sam uspio uletit u kupine, ali čak je i među trnjem bilo zabavno. Cijeli put do ruševina Belec i nazad trajao je par sati, ali meni se činilo kao par minuta, ova vožnja je definitivno bila iskustvo koje želim ponoviti (osim leta u kupine)”, rekao nam je Vanja Perić, a Tin Sedlar ipak riječi hvale bira s oprezom:


“Ja sam htio odustati, a onda nisam htio da prestane. Na momente odlično, a na momente sam vrtio najljepše uspomene iz života za slučaj da padnem i quad padne na mene. Vinča je pao i quad je pao na njega, nije mu bilo skoro ništa. Da je quad pao na mene, ovo sad ne bih pisao. U svakom slučaju, nešto drugačije i drago mi je da sam probao. Htio bih ići ponovo, samo ne znam quad ću imati vremena”,u svom je stilu završio Sedlar.


“Vijesti da nas je neki gospodin pozvao da dođemo na quadove u mom slučaju su primljene s nervozom i anksioznošću jer sam bio uvjeren da će nas dočekati nauljeni čovjek koji bi nas jednog po jednog pozvao da mu sjednemo na kvadriceps. S obzirom na to da sam došavši s dečkima na lokaciju vidio da se ne radi o tome već o vožnji na četverokotaču, oduševljeno sam prihvatio”, otkrio je Admir Šečkanović i nastavio – Uživao sam u svakom trenutku prolaska zagorskim bregima, osim kad sam svjedočio prevrtanju jednog od kolega. Sjećam se straha koji me prožeo i prvo što mi je palo na pamet dok sam ga gledao na podu: ‘Ajoj…Ako mu se nešto dogodilo svi ćemo morat odradit 5 minuta duže u Lisinskom.‘. Srećom sve je prošlo u redu te napunjenih baterija svi čekamo najveći nastup do sada” – na najbolji je način Admir najavio Lisinski.


Ulaznica za nastup preživjelih članova BIS kolektiva u Lisinskom 25. svibnja ima još malo, a mogu se kupiti na Entrio.hr