Žanrovska raznolikost

STUDENT DAY FESTIVAL Druga koncertna večer u Exportdrvo privukla brojne posjetitelje

Claudia Bošković

Foto: Nikola BLAGOJEVIĆ

Foto: Nikola BLAGOJEVIĆ

Za sjajno otvaranje festivalske večeri pobrinuo se riječko-umaški punk rock bend Mokri filteriI u drugoj koncertnoj večeri Student Day Festival svojom je žanrovskom raznolikošću privukao mnoštvo posjetitelja.


Za sjajno otvaranje festivalske večeri pobrinuo se riječko-umaški punk rock bend Mokri filteri, nakon kojeg je pozornicu zauzeo nedavno osnovani riječki kolektiv Dvorac koji čine Doktor (Antonio Livaić), cristaliziran (Cristian Juretić) i Jure Grando (Thomas Hamerlitz), mlada i perspektivna ekipa koja je donijela jedinstven spoj dreampop, trap i hyperpop utjecaja.


Opake beatove donio je šibenski reper Bore Balboa, jedno od respektabilnih imena underground hip hop scene, dok je plesnu atmosferu u Exportdrvo donio ET, a posebna euforija uslijedila je uz hitove poput »Tek je 12 sati« i »Da ti nisam bila dovoljna«.

Foto:  Nikola BLAGOJEVIĆ


Foto:  Nikola BLAGOJEVIĆ

U kasnijim satima nastupili su omiljeni Splićani iz grupe TBF koji su pokazali kako uvijek uspijevaju skupiti popriličnu količinu fanova u riječkim dvoranama. Svevremenskim tekstovima koji oslikavaju stanje društvenog apsurda, ali i feelgood kombinacijom reggaea, duba, funka, TBF-ovci su potvrdili da su i dalje jedni od provjerenih miljenika studentske publike.Foto:  Nikola BLAGOJEVIĆ

Večer je kulminirala uz nastup pionira trap scene Hiljsona Mandele koji je publiku animirao otvaranjem uz »Mbappé« i »McLaren«, pjesme sa sjajno prihvaćenog solističkog prvijenca »Mandela Effect«. Ironičnim i dovitljivim tekstovima te upečatljivim beatovima Hiljson je još jednom dokazao da je jedan od najjačih igrača domaće glazbene scene čiji se kvalitetan rad može ocrtavati u žanrovskoj versatilnosti, ali i pionirskoj važnosti u trap glazbi.


Foto: Nikola BLAGOJEVIĆ


Foto:  Nikola BLAGOJEVIĆ

Djelovalo je kako je skupa s Hiljsonom riječka publika zaključila kako »trap nije umro«, a poznati glazbenik ispraćen je uz gromoglasne ovacije. Tako je i zaključeno ovogodišnje izdanje Student Day Festivala, dok se u odjavnom dijelu večeri partijalo uz DJ-set.