AVROTROS

Nizozemska TV: Jako smo razočarani, kazna je nesrazmjerna. Evo što je Joost zapravo učinio

Portal Novi list

Joos Klein / Foto Reuters

Joos Klein / Foto Reuters

Zalažemo se za dobre manire - neka ne bude nesporazuma oko toga - ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu, ističu s AVROTROS-aPredstavnik Nizozemske Joost Klein diskvalificiran je u subotu ujutro s Eurosonga, nakon incidenta s članicom produkcije ovog golemog glazbeng i televizijskog događaja, čije se finale večeras emitira u Malmou.


Sad se o svemu oglasila nizozemska televizijska kuća AVROTROS. Iznijeli su detalje o događaju zbog kojeg je EBU povukao tako drastičnu odluku. S tom se odlukom nizozemska TV kuća nikako ne slaže.

“Nakon nastupa u četvrtak dogodio se incident. Protiv jasno sklopljenih dogovora, Joost je snimljen kad je upravo sišao s pozornice i morao je požuriti u greenroom. Joost je u tom trenutku više puta dao do znanja da ne želi da ga se snima.


Ovo se nije poštovalo. To je dovelo do prijetećeg pokreta Joosta prema kameri. Joost nije dotaknuo kamermanku. Ovaj incident je prijavljen, nakon čega je uslijedila istraga EBU-a i policije.


Jučer i danas smo se intenzivno konzultirali s EBU-om i predložili nekoliko rješenja. Unatoč tome, EBU je ipak odlučio diskvalificirati Joosta Kleina. AVROTROS smatra da je kazna vrlo visoka i nesrazmjerna.


Zalažemo se za dobre manire – neka ne bude nesporazuma oko toga – ali po našem mišljenju, nalog za isključenje nije proporcionalan ovom incidentu.


Jako smo razočarani i uznemireni zbog milijuna obožavatelja koji su večeras bili tako uzbuđeni. Ono što je Joost donio Nizozemskoj i Europi nije smjelo ovako završiti”, poručili su s AVROTROS-a.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli EUROVISION NEWS (@esc_news_)