Ljeto na Gradini

Whiteheads i Alen Brentini užarili atmosferu na Trsatu

Robert Šimonović

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZAProgram Ljeta na gradini nastavio su u subotu kada je pozornica s jednim od uistinu najljepših pogleda na grad, bila rezervirana za nastup grupe Whiteheads i nastup Alena Brentinija, vrsnog gitarista i kantrautora iz Rijeke.


Večer su otvorile “Sijede glave” kultnom pjesmom Led Zeppelina, Immigrant song. Whiteheadse čine glazbenici s nekoliko desetljeća iskustva muziciranja, a na repertoaru se, osim Zeppelina, pronaći obrade najpoznatijih skladbi grupe Deep Purple i drugih poznatih svjetskih rock bendova, ali autorske pjesme.


Gradina je uistinu prštala punokrvnim rock zvukom i nevjerojatnom energijom, a publika se rasplesala već nakon prvih nekoliko tonova.
Nakon nešto starijih rockera, na binu se popeo Alen Brentini, koji gitaru svira od svoje devete godine, a naročito je poznat po gostovanjima na više od 50 albuma glazbenika svjetski poznatih imena.


Foto galerija: Whiteheads i Alen Brentini na Gradini Foto: Vedran Karuza


Brentini početke karijere veže uz svirke s velikim glazbenim imenima hrvatske scene, poput Parnog Valjka i Dade Topića, a na Gradini su uz njega stajali Dušan Kranjac, bubnjar popularnih 2 Cellosa i Arsen Uran na bas gitari.


Prije ulaska na Trsatsku gradinu, bilo je potrebno ispoštovati sve preporučene epidemiološke standarde, potpisati se na evidencijsku listu, izmjeriti tjelesnu temperaturu te dezinficirati ruke.