Festival

VIDEO Elemental potpuno osvojio Zvečku i Riječane: Došli smo čuti malo dobre glazbe, dobili smo puno više od toga

Katarina Bošnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Zanimljiv je ambijent koji vlada na Zvečki i osjećaj zajedništva koji se prenosi od posjetitelja do posjetitelja.Nakon što je Let 3 spektakularnim nastupom otvorio ovogodišnje izdanje Riječke zvečke, festival se u četvrtak nastavio s jednim od koncertno najatraktivnijih bendova u regiji – Elemental.Posjetitelji su se na Podvežici kod Boćarskog centra počeli okupljati i družiti već oko 20 sati, a za velik broj posjetitelja zasigurno je zaslužna i niska, to jest simbolična cijena ulaznice od samo 30 kuna.


Foto galerija: Elemental na Zvečki Foto: Ana Križanec
Zanimljiv je ambijent koji vlada na Zvečki i osjećaj zajedništva koji se prenosi od posjetitelja do posjetitelja – počevši sa samim čekanjem na ulazak u dvorište, pa do zajedničkog sjedenja na travi dok koncert ne počne.


Foto Ana Križanec


No, oko 23 i 30 krenulo je i zajedničko ustajanje te prilazak bini na kojoj je Elemental započeo potpuno osvajanje Zvečke s pjesmom “Romantika” iz 2004.


Foto Ana Križanec


Dalje su nastavili s nešto novijim stvarima i pjesmom “Neustrašivi” na koju je publika skladno pjevala pretežito refren jer je ostatak pjesme poprilično brz, a zatim su uslijedile “Sve je moje tuđe” i “Nema ga”.


Foto Ana Križanec


Veseli, zabavni i nasmiješeni, Elemental su razdrmali sve one koji su došli čuti malo dobre glazbe, a naposljetku su čuli i puno više od toga.


Foto Ana Križanec


Jedina potencijalna primjedba mogla bi biti usmjerena ka ozvučenju koje nije jednako dobro na području cijelog dvorišta, no na kraju krajeva tako to biva s koncertima na otvorenom, a oni koji su uistinu htjeli savršeno čuti su već odavno zauzeli u prvi red.


Foto Ana Križanec


Britki i angažirani tekstovi te glazba koja hipnotizira mase definitivno je cijenjena od strane Riječana, a na koncertu se posebice isticala velika količina pozitivne energije koja je dolazila i od strane publike i benda.


Foto Ana Križanec


Pokrenut kao MC trojac 1998., Elemental se tijekom godina izgradio u sedmeročlani sastav vrsnih glazbenika koji su uobičajenu rap tehniku sempliranja zamijenili odsviranim glazbenim dionicama, zadržavši pritom iskren i nepatvoren stav o glazbi kao umjetničkom izričaju, a ne proizvodu.


Foto Ana Križanec


Svjesni da glazba ne može sama promijeniti svijet, ustraju u misiji da njome potaknu i osvijeste ljude, a takav im pristup svakim novim albumom i koncertom osigurava nove fanove.


Foto Ana Križanec


Ne sumnjamo da će tako biti i ovog četvrtka na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma.


Foto Ana Križanec


Ukoliko ste bili na koncertu Elementala i Zvečka vas je u potpunosti očarala, imajte na umu da u tjednima koji slijede možete slušati i gledati Artan Lili, One Possible Option, The Stoned Cows, Ministrante, Mayales, Letu Štuke, Darka Rundeka i druge, a ako još niste bili – tim više razloga da dođete.


Foto Ana Križanec


 


 


Foto Ana Križanec


Foto Ana Križanec