»Atomic City«

U2 ima novi singl: posveta privlačnom duhu post punka 70-ih s dubokim naklonom Blondie

Ivana Kocijan

Foto: UNIVERSAL

Foto: UNIVERSAL

- Ovo je ljubavna pjesma za našu publiku... Where you are is where I’ll be (gdje si ti, bit ću i ja), kaže Bono.Slavna grupa U2 predstavila je novi singl i spot »Atomic City«. Pjesmu opisuju kao tri i pol minute posvete privlačnom duhu post punka 70-ih, s dubokim naklonom Blondie čiji je kreativni rad s Giorgiom Moroderom inspirirao i utjecao na stvaralaštvo benda.


– Ovo je ljubavna pjesma za našu publiku… Where you are is where I’ll be (gdje si ti, bit ću i ja), dodaje Bono.


Produkciju potpisuju Jacknife Lee i Steve Lillywhite. Pjesma je snimljena u Sound Cityju u Los Angelesu, a dolazi uoči posebnih nastupa koje će bend održati u Las Vegasu koji i sam nosi nadimak Atomic City, iz vremena 1950-ih kada je nuklearna fascinacija zahvatila svijet, a grad se zbog blizine testnog poligona u Nevadi smatrao središtem atomskog turizma.
Prateći spot donosi snimku kasne noćne izvedbe pjesme u centru Las Vegasa koja je kao iznenađenje nedavno organizirano na istoj lokaciji u ulici Fremont gdje su Bono, The Edge, Adam Clayton i Larry Mullen Jr. snimili spot za pjesmu »I Still Haven’t Found What I’m Looking For«.


Režirao ga je Ben Kutchins, uz kreativno vodstvo koje potpisuje Tarik Mikou s Moment Factory Musicom.