Pula, 3. srpnja

Simple Minds u pulskoj Areni sviraju isključivo najveće hitove njihove skoro pola stoljeća duge karijere

T.I.

Uz Veliku Britaniju, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal, Češku, europski dio turneje obuhvaća tako i Hrvatsku, a na njoj Simple Minds ne predstavljaju novi materijal niti „educiraju“ publiku manje poznatim pjesmamaJedan od najvažnijih otočkih pop rock bendova u povijesti, predvođen Jimom Kerrom, vraća se u Hrvatsku nakon rasprodanog koncerta na zagrebačkom stadionu Šalata u lipnju 2022. Simple Minds donose najvažnije pjesme iz svog prebogatog kataloga. Prije njih nastupit će Grad, jedan od prepoznatljivih aktera riječke rock scene uz čiju su glazbu odrastale generacije.


Velika svjetska turneja započeta početkom godine u Australiji i Novom Zelandu, Global Tour 2024. legendarnog škotskog benda Simple Minds, 3. srpnja staje na jednom od najatraktivnijih europskih koncertnih prostora, pulskoj Areni.


Uz Veliku Britaniju, Francusku, Italiju, Španjolsku, Portugal, Češku, europski dio turneje obuhvaća tako i Hrvatsku, a na njoj Simple Minds ne predstavljaju novi materijal niti „educiraju“ publiku manje poznatim pjesmama, na ovoj turneji sviraju isključivo hitove iz njihove skoro pola stoljeća duge karijere.
Dosadašnja setlista govori da Simple Minds i na ovom dijelu turneje predstavljaju bezvremenski katalog hitova. Na programu koncerata su se našli “Waterfront”, “Once Upon a Time”, “The Signal and the Noise”, “Big Sleep”, “All the Things She Said”, “Glittering Prize”, “Promised You a Miracle”, “Sanctify Yourself”, “Come a Long Way”, “New Gold Dream”, “Belfast Child”, “Someone Somewhere in Summertime”, “Don’t You (Forget About Me)”, “Book of Brilliant Things”, “See the Lights” i “Alive and Kicking”.


Od 70-ih naovamo Simple Minds su stekli status jednog od najvećih rock bendova iz Velike Britanije, prodajući više od 60 milijuna ploča diljem svijeta, sa singlovima na prvim mjestima ljestvica na obje strane Atlantika. Bend ima upisano i čak pet broj jedan albuma u Velikoj Britaniji, kroz zadnje desetljeće pokazali su da su i dalje glazbena sila koja nastupa pred desetcima tisuća fanova diljem svijeta.


Simple Minds su i dalje poznati kao fantastičan live bend s višesatnim nastupima i njihova uvjerljivost ne pada s godinama. The Guardian piše da bend izgleda kao da je tek počeo karijeru i donosi nepokolebljivu energiju. Istovremeno dokazuju i kreativnu snagu, pa album iz 2015. “Big Music” mediji opisuju kao njihov najbolji u zadnjih 30 godina, “Walk Between Worlds” ih je odveo na veliku turneju po SAD-u.


Ulaznice su u prodaji po cijeni od 69 eura za parter stajanje, 88 eura za tribinu sjedenje i 53 eura za sektor trava gore stajanje. Ulaznice se mogu kupiti na Eventim.hr i svim prodajnim mjestima Eventima, Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu u Rijeci.