Synthpop projekt

Riječki Anatron objavio novi singl “Tajna”

Portal Novi list

Foto Maja Fristacky

Foto Maja Fristacky

Anatron je novi riječki glazbeni projekt čiji je pokretač nezamjenjiva snaga ženske energijeRiječki synthpop projekt Anatron objavio je novi singl “Tajna” koji je ujedno i sedmi singl s kojim se najavljuje album prvijenac za koji se zasad samo zna da će ga činiti objavljeni singlovi te da će biti u coldwave / synthpop duhu.


Na novom singlu gostuje pjevačica Andjelina, što je prvi put da na projektu gostuje ženski vokal.

“Pjesma je prožeta refleksijama o povjerenju, komunikaciji i unutarnjim borbama. Bavi se idejom povjerenja kao delikatne niti koja povezuje ljudske sudbine, ali i paradoksom tajni koje skrivamo i otkrivamo.


Svaka tajna u sebi nosi dualnost – štiti i ranjava, ovisno iz čije se perspektive sagledava”, objasnio je autor.


Tekst i glazbu potpisuje Anatron, aranžman i produkciju osim Anatrona potpisuje i Darko Terlević, koji je dio riječkog dua The Siids. Mix i mastering je također radio Terlević, a za spot je zaslužna Kristina Barišić.“‘Tajna’ je jedna od mojih omiljenih pjesama na kojima sam radila. Muzika i tekst su odlično osmišljeni i rad na ovom projektu je bio je izuzetno zabavan, ali prije svega emotivan jer se mogu povezati sa pjesmom”, kaže Andjelina.


Anatron kao projekt pokrenut je 2019. godine, a može se opisati kao simbioza analognog zvuka, elektronike i vizualne estetike, a temelji se na pokretačkoj snazi ženske energije.