Once Upon A Time In Shaolin

Ovo je najskuplji album u povijesti glazbe. Izdana je samo jedna kopija koja se čuva u srebrnoj kutiji

T.I.

Screenshot YouTube

Screenshot YouTubeAlbum “Once Upon A Time In Shaolin” legendarne hip hop skupine Wu-Tang Clan smatra se najskupljim u povijesti glazbe.


Snimljen je u tajnosti u New Yorku i Marrakeshu između 2006. i 2013. godine, a izdana je samo jedna fizička kopija koja se čuva u posebnoj srebrnoj, ručno izrezbarenoj kutiji.


Dosad ga je u cijelosti poslušalo svega nekoliko ljudi, a u lipnju će u okviru izložbe “Namedropping” biti izložen u muzeju Mona na Tasmaniji. Za privatno preslušavanje albuma bit će podijeljen ograničen broj besplatnih ulaznica.
Wu-Tang Clan je objavu jedne kopije “Once Upon A Time In Shaolin” prvi put potvrdio 2014. godine. Prodana je bogatom farmaceutu Martinu Shkreliju godinu kasnije za dva milijuna dolara, ali nakon što je novi vlasnik dijelove pjesama objavio na YouTubeu, morao je album vratiti američkim tužiteljima.


Album je naposlijetku 2021. godine za kriptovalute kupio digitalni umjetnički kolektiv Pleasr. Točan iznos nikad nije otkriven, ali je New York Times pisao da je riječ bila o četiri milijuna dolara.