Friendly Fire

Linkin Park za nadolazeću kompilaciju hitova iz bunkera izvukli sjajnu, dosad neobjavljenu pjesmu

T.I.

Foto: Linkin Park promo

Foto: Linkin Park promo

Treba reći da pjesma ne zvuči kao demo ili nekvalitetni otpadak, već kao punokrvni hit, što iz sadašnje perspektive otvara pitanje kako se dogodilo da takva pjesma ne završi na albumu koji ionako nije bio nakrcan hitovimaLinkin Park, ultra popularni nu-metal bend čija je karijera naprasno prekinuta suicidom pjevača Chestera Benningtona prije sad već sedam godina, 12. travnja izdaju „definitivni“ greatest hits album na kojem će se po prvu put na jednom nosaču zvuka naći svi njihovi singlovi i još ponešto, sveukupno 20 pjesama.


To „ponešto“ znači i jednu ekskluzivu, dosad neobjavljenu pjesmu „Friendly Fire“, snimljenu za vrijeme sessiona za posljednji album „One More Light“. Treba reći da pjesma ne zvuči kao demo ili nekvalitetni otpadak, već kao punokrvni power pop hit, što iz sadašnje perspektive otvara pitanje kako se dogodilo da takva pjesma ne završi na albumu koji ionako nije bio nakrcan hitovima. Stvar je objasnio gitarist Linkin Parka Brad Delson.


“Friendly Fire je bila jedna od naših omiljenih pjesama sa One More Light sesija. No, nešto u vezi s njom nije sjelo kako treba, tako da smo je odlučili ostaviti po strani za kasnije. Kad smo počeli tražiti neobjavljenu pjesmu koju bismo uključili u našu zbirku najvećih hitova, bio sam oduševljen snagom pjesme, snagom pripovijedanja, snagom vokala, zvučnim krajolikom i čini se da u to vrijeme nismo bili svjesni koliko je zapravo dobra“.
Pjesma je pjevna bez tipičnog hip-hop vokalnog dijela za koje je bio zadužen Mike Shinoda, što će reći da je gro vokala ovdje odradio pokojni Chester Bennington.


Inače, iako su članovi benda i dalje bliski i surađuju zajedno na ovoj kolekciji, a bend nikad nije formalno raspušten, bend i dalje bez Benningtona zasad nema namjeru aktivirati se koncertno niti raditi na novoj glazbi pod imenom Linkin Park.