Turneja "40 godina"

Kultni Škoti The Jesus And Mary Chain premijerno u kolovozu sviraju pred hrvatskom publikom

T.I.

Nekad su bili notorni po činjenici da su izlazili na pozornicu i s nje nestajali nakon samo pola sata svirke. S godinama izgradili su malo više respekta prema svojim obožavateljima, koncerti su im sad  normalne dužine, protežu se i na 20 pjesamaIznimno važni bend s presudnim utjecajem na razvoj i ekspanziju noise popa krajem 80-ih i na neki način kamen temeljac shoegaze vala, škotski The Jesus And Mary Chain, premijerno stižu u Hrvatsku, 28. kolovoza u zagrebačku Tvornicu kulture.


Dolaze u okviru turneje „40 Years“, što dakako sugerira dužinu njihove karijere. No, ne treba strahovati da će zagrebački nastup biti samo podgrijavanje stare juhe i eksploatacija glazbene nostalgije.


The Jesus And Mary Chain su prije turneje, ovog ožujka izdali sjajan novi album „Glasgow Eyes“, djelo neupitne vitalnosti, nepotrošene glazbene imaginacije i inspiracije, jedan od kandidata za album godine, ispunjen pjesmama koje mogu stati uz bok najboljim trenucima njihove duge karijere.
Nije ni čudo da na turneji sviraju nekoliko sjajnih stvari s novog albuma. The Jesus And Mary Chain su nekad bili notorni po činjenici da su izlazili na pozornicu i s nje nestajali nakon samo pola sata svirke.


S godinama izgradili su malo više respekta prema svojim obožavateljima, koncerti su im sad  normalne dužine, protežu se i na 20 pjesama.


K tome, vraćaju se najpoznatijim stvarima iz svog opusa poput „Just Like Honey“, „Blues From A Gun“, „Happy When It Rains“, „Far Gone And Out“, „Head On“, „Darklands“…


U prodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 32 eura. Nakon što se one rasprodaju cijena im se diže na 36 eura, dok će na dan koncerta, ukoliko ih bude, koštati 40 eura. Kupiti se mogu na svim prodajnim mjestima i online na Entrio.hr.


Organizatori napominju, da ukoliko se koncert brzo rasproda, koncert se neće – kao što je znao biti slučaj – seliti u veći prostor. Stoga, ljubitelji ove glazbene mračne romantike, požurite, ovo je prilika koja se ne propušta.