Osvježenje na sceni

FOTO Krcati Palach ispratio koncertnu promociju novog albuma riječkih White On White

Katarina Bošnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana KrižanecNastavlja se tjedan bogatog programa u obnovljenom i naizgled življem Palachu, a ovog je petka održana koncertna promocija albuma “Gotta Learn How To Say No” kantautora Marka Rogića, odnosno “White on White”. O kvaliteti Rogićeva dosadašnjeg rada, osim debitantskog albuma “Out of Nowhere” iz 2018., svjedoči i količina ljudi koja se pojavila na promociji najnovijeg albuma. Već se na ulasku u Kružnu ulicu vidjelo da će koncert biti dobro posjećen, a pola sata prije koncerta čekao se i red na ulaz u krcati Palach u kojemu su se našli brojni ljubitelji dobre glazbe, ali i mnogi riječki glazbenici.


Rogić je koncert otvorio solo izvedbom pjesme „Heaven“ na gitari, a već se na drugoj pjesmi pridružio bend – Darko Terlević na gitari, Radoslav Tičić Paf na basu, Edin Botić na bubnjevima i Antonija Braut na vokalu. Uz zvuk akustične gitare, znakovita crvena svjetla reflektora i Rogićev svojevrsni zaštitni znak, bijelu majicu kratkih rukava, Palach je, iako prepun, odisao vrlo intimnom i mirnom atmosferom. Veliku ulogu u tome svakako igra i poetika glazbe novog albuma White on White koja je gotovo ispovjedna te iskreno govori o životnim poukama i iskustvima, ali i emocionalnim te egzistencijalnim pejsažima.


Foto galerija: Nastup White On White u Palachu Foto: Ana Križanec


Premda je koncert započeo u nešto mekšem tonu i laganijem ritmu, dvostruki album ubrzo se pokazao doista šarolikim, a White on White su pokazali da u sebi, osim kvalitetne težine stihova, nose i jačinu i snažne riffove, dobro usklađene vokale i harmonične melodije.
Bilo je tu i jačeg rocka, ali i nešto punka, kao i country elemenata, ritmova koji podsjećaju na šetnju mračnim gradskim ulicama i dojmljivih instrumentala. Bila je to jedna uistinu uspješna promocija novog albuma te zaista pravo osvježenje na riječkoj sceni u žanrovskom smislu, a do idućeg koncerta, ostaje preslušavanje ovih 14 kvalitetnih pjesama.