Nick Mason

Bubnjar Pink Floyda spreman je za ponovno okupljanje benda

Sanda Milinković

Roger Waters i Nick Mason, Foto: Reuters

Roger Waters i Nick Mason, Foto: Reuters

Dugogodišnja svađa između druga dva preživjela člana benda samo se pojačala posljednjih godinaBubnjar Pink Floyda Nick Mason otvoren je za ideju ponovnog okupljanja, ali kaže da ne vidi želju za time među svojim zavađenim kolegama iz benda, rekao je u utorak.


Legendarna engleska rock skupina posljednji put zajedno se pojavila na pozornici prije gotovo dva desetljeća, na humanitarnom koncertu Live 8 u Hyde Parku u Londonu 2005. godine.


Dugogodišnja svađa između druga dva preživjela člana benda, Rogera Watersa i Davida Gilmoura, samo se pojačala posljednjih godina, postavši jedna od najogorčenijih svađa u rock glazbi.
Klavijaturist Richard Wright umro je 2008., a originalni frontmen Syd Barrett, koji je napustio bend mnogo ranije zbog narušenog mentalnog zdravlja, preminuo je 2006.


Upitan bi li bio otvoren za ponovno okupljanje, Mason je za Reuters rekao: “O, da. Bih. Ali mislim da nećete naići na veliku podršku Rogera i Davida za zajednički rad.”


Mason je rekao da o toj mogućnosti nije razgovarao ni s Watersom ni s Gilmourom.


Waters je napustio bend 1985. nakon osobnih i kreativnih razlika i bio je upleten u pravnu bitku oko korištenja imena Pink Floyd. Njegov sukob s Gilmourom od tada se samo pogoršao i par se sukobio prošle godine na društvenim mrežama, pa čak i oko rusko-ukrajinskog rata.


Waters je bio kreativna snaga iza najpoznatijih albuma benda poput “The Dark Side of the Moon” i “The Wall”, a  Gilmourov vokal i legendarne gitarske solaže pomogli su u definiranju prepoznatljivog zvuka Pink Floyda.


“Vjerojatnije je da bih mogao raditi nastupe, kao što je Roger izašao na pozornicu u New Yorku prije nekoliko godina”, rekao je Mason, misleći na nastup u New Yorku s vlastitim ansamblom 2022. kada mu se Waters pridružio na pozornici u iznenađujućem pojavljivanju, piše Reuters.


“I to je bilo sjajno učiniti, i tko zna? Ali stvarno, stvarno ne mislim da postoji želja (za ponovnim okupljanjem)”, dodao je.