"One Day This Pain Will Subside"

Bend Ocean of Another nastupio u The Beertiji: Otpor beskrupuloznosti kapitalističkog sistema

Claudia Bošković

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Dubokim introspektivnim tekstovima i instrumentalima koji režu brutalnim breakdownovima Ocean of Another pokazao je svoju jedinstvenu moć seciranja surove realnosti ljudskog bića, vodeći na putovanje samospoznaje, usamljenosti i traume 


Jedan od završnih činova klupske sezone prije ljeta pripao je dvostrukom nastupu riječkog benda Ocean of Another, koji je održao posebnu promociju u The Beertiji uz pojačanje zagrebačkog Sworn to Death u prvoj večeri i zadarskog Arises u drugoj večeri.


Predstavljanje debitantskog albuma mladog zagrebačkog death/groove metal benda Sworn to Death najavilo je dvije noći doista brutalne svirke. U drugoj noći zadarski Arises oduševio je riječku publiku mračnim i prodornim EP-om “Sessions Under a Pale Sun”, dok je koncertna noć kulminirala nastupom Ocean of Another, koji su pred domaćom publikom predstavili dugoočekivani EP „One Day This Pain Will Subside“.

Foto galerija: Koncert grupe Ocean of Another u Beertiji Foto: Ana Križanec

Himničnim introm na matrici kojim je poručeno da smo svi mi kap u Oceanu drugog bend je najavio uranjanje u koncertnu večer koja je startala s „Embrace the Darkness“ i „Can I Stay in the Light“. U live izdanju potentnom se pokazala „Indigo“,( skladba za koju ja master napravio Joel Wanasek), a ovom prilikom frontman Dorian Pavlović nosio je isto odijelo kao i u samom videospotu. 


Dubokim introspektivnim tekstovima i instrumentalima koji režu brutalnim breakdownovima Ocean of Another pokazao je svoju jedinstvenu moć seciranja surove realnosti ljudskog bića, vodeći na putovanje samospoznaje, usamljenosti i traume. 


Snažan je kritički angažman benda koji otvoreno poziva na otpor beskrupuloznosti kapitalističkog sistema, a opet njeguje trenutke lirske ogoljenosti koja se ponajviše istaknula pri emotivnoj obradi Slipknota. Posebno emotivan dio večeri označila je akustična obrada “Snuff“, koja se čini kao da je i od velike osobne važnosti samom bendu. 


U odjavnom dijelu večeri, bend je odsvirao „I Am But A Memory“ i „Shift+Del“, zaključivši još jednu nabrijanu koncertnu noć.