"Otiš’o je s mirisima jutra"

Policijska klapa Sveti Mihovil: Novi videospot u sjećanje na žrtve Domovinskog rata

Ivana Kocijan

Foto: POLICIJA.GOV.HR

Foto: POLICIJA.GOV.HR

Novi spot izrađen u želji da se iskaže zahvala i vječni pijetet svim žrtvama koje su svoj život položile na oltar Domovine.Policijska klapa Sveti Mihovil u povodu sjećanja na žrtvu Vukovara objavila je spot za pjesmu »Otiš’o je s mirisima jutra«. Riječ je o obradi pjesme koja se nalazi na prvom studijskom albumu klape, objavljenom u rujnu ove godine. Pjesma je poznata u izvedbi velikana hrvatske glazbene scene Krunoslava Kiće Slabinca, koji nas je napustio prošlog tjedna.


Novi spot policijske klape Sveti Mihovil izrađen je u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, u želji da se iskaže zahvala i vječni pijetet svim žrtvama koje su svoj život položile na oltar Domovine.


Ponos i domoljublje zapisani na filmsku vrpcu u ovom videospotu prikazani su kroz istinitu priču mladog hrvatskog policajca koji traga za mjestima kalvarije svoga oca stradalog tijekom Domovinskog rata u obrani herojskog grada Vukovara.
Ujedno, ovaj spot je trajni in memoriam na 97 hrvatskih hrabrih policajaca koji su 1991. godine izašli kroz vrata policijske uprave dajući svoje neustrašivo srce za obranu grada Vukovara. Na ta vrata više se nikada nisu vratili. Otišli su s mirisima jutra… Svjesni da su novim naraštajima stvorili Domovinu.