Klub na Sušaku

POGON KULTURE Danas počinje nova uzbudljiva sezona koncerata i partyja

Katarina Bošnjak

Joker Out premijerno stiže u Rijeku, Foto: URŠA PREMIK

Joker Out premijerno stiže u Rijeku, Foto: URŠA PREMIK

Većina programa već je najavljena i ulaznice su u prodaji, a u samo prvih mjesec dana uživat ćemo u nastupima brojnih izvođačaNajveći riječki koncertno-klupski prostor večeras je opet u pogonu. Rock, pop, trap, rap, house, techno, indie i brojni drugi glazbeni pravci opet su na repertoaru Pogona kulture, najznačajnijeg prostora za živu svirku i klupske događaje u kojem već godinama uživaju Riječani.


A bit će i ponešto šunda ove sezone.


Žanrovska raznolikost


Sve započinje već danas kada je na rasporedu otvaranje sezone koncerata u koji uvodi program Music ON! Distune Promotiona, a u planu su tri sata glazbe u režiji tri fenomenalna live izvođača koji će predstaviti svoj novi materijal.
Višestruko nagrađivana i jedna od najprobitačnijih novih izvođača, Bad Daughter, dolazi premijerno u Rijeku predstaviti sjajni nagrađivani debialbum »Let Me Panic« u punom sastavu s pratećim bendom, a uz nju nastupaju i zanimljivi svježi bendovi Šarena pojava te Valovi.


Sljedeći petak, 6. listopada, rezerviran je za početak klupske sezone koju će obilježiti nastup popularnog Francuza Janereta koji spada u sam vrh producenata i izvođača underground house glazbe novije generacije, a kao DJ nastupa na brojnim prestižnim festivalima.


Nastavak je ovo serijala organizacije Liminal koja posljednje dvije godine dovodi neke od najtraženijih DJ imena u Rijeku.


Većina programa već je najavljena i ulaznice se nalaze u prodaji, a u samo prvih mjesec dana uživat ćemo u nastupima brojnih izvođača.


Grupa Elemental velikom turnejom obilježava 25 godina karijere, a u riječki Pogon stiže 21. listopada, a hrvatski kantautor s 10 Porina na svojoj polici, JR August, stiže tjedan kasnije, 28. listopada. Uživo ćemo slušati i jedan od omiljenih hrvatskih bendova, Detour, te kultni slovenski sastav Laibach koji će svojom avangardom protresti Pogon 4. studenog.


Grupa Detour, Foto: LUKA NIŽETIĆ


Tematske večeri


U sljedećim mjesecima dolazi i slovenska indie rock senzacija Joker Out koja je Sloveniju predstavljala na ovogodišnjem Eurosongu, svima dobro poznat i dragi bosanskohercegovački bend Letu štuke, uz potporu Tibora, članovi Hladnog piva koji će svirati prva tri albuma istog pod nazivom Savršeni marginalci i uz Krmpu iz Deafness By Noize, popularni i radiofonični Matija Cvek & The Funkensteins, elektronički glazbeni sastav Podočnjaci, jedan od najuspješnijih predstavnika hip-hopa i trepa z ++, vječito najposjećeniji u cijeloj regiji Buč Kesidi, obožavani Nipplepeople i drugi koji će uskoro biti najavljeni.


Uz sve, brojne su tu i tematske večeri, kao što su večeri retro disca, trasha, hitova iz 2000-ih i 2010-ih i slično. Prema svemu navedenom lako je zaključiti kako će ova sezona biti zaista vrlo žanrovski raznolika, a nema sumnje da će svatko za sebe pronaći koncert ili party na koji je teško reći ne. Sve informacije o datumima i ulaznicama moguće je pronaći na društvenim stranicama Pogona kulture.