Ove nedjelje

Petra Gajšak nova je voditeljica emisije “Coolturist”. Prva epizoda biti će o Rijeci

Ivana Kocijan

Foto: Nova TV

Foto: Nova TV

Dvanaest epizoda Coolturista otkrit će ljepotu i raznolikost naše zemljeOve nedjelje u programu Nove TV počinje prikazivanje novih epizoda putopisne emisije Coolturist koja ima i novu voditelju, Petru Gajšak, iskusnu novinarku i voditeljicu koja je dosad vodila sportske, glazbene i kulinarske emisije te podcaste.


– Kroz novinarski sam posao puno naučila i te godine iza kamera su mi definitivno pomogle da sam danas ispred njih opuštena i svoja. Jako me veseli što ću svake nedjelje gledatelje voditi kroz možda još neotkrivene dijelove Lijepe Naše, rekla je.


Novih dvanaest epizoda Coolturista otkrit će ljepotu i raznolikost naše zemlje. Svaka epizoda pružit će autentičan i inspirativan pogled na gradove iz svih krajeva Hrvatske, od obale do unutrašnjosti, potičući želju za istraživanjem i avanturom.
– Radujem se što ćemo gledatelje provesti kroz lokalne restorane, tradicionalne festivale i neotkrivene kutke koje samo mještani poznaju. Emisija će također prikazati razne aktivnosti na otvorenom, od planinarenja i biciklizma do vodenih sportova, nudeći inspiraciju za sve one koji žele aktivno istražiti Hrvatsku. Dio svake emisije bit će i gastropriče koje će gledateljima otkriti autentične recepte i specijalitete specifične za svaki grad, dodala je Petra koju je prva epizoda odvela – u Rijeku.


Kultura je na ponos svih Riječana već odavno utkana u identitet grada, a svakim novim projektom to potvrđuje. Osim manifestacija poput Riječkog karnevala i Festivala sporta i rekreacije Homo si teć, u Rijeci je moguće pronaći i mirnije sadržaje. Ekipa Coolturista posjetila je Art-kvart »Benčić«, bivši industrijski kompleks koji je kulturu smjestio u srce grada. U njemu se nalaze Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Palača šećera, Gradska knjižnica i Dječja kuća. Upravo otvorenjem Dječje kuće Rijeka je postala prvi grad u Hrvatskoj koji je izgradio kuću u cijelosti namijenjenu – djeci.