Nezaboravno iskustvo

Otvorene prijave za “The Voice Kids”: ‘Ako želite glazbeno napredovati, upoznati nove prijatelje i zabaviti se…’

Ivana Kocijan

Foto: HRT

Foto: HRT

HRT prvi put bira najljepši dječji glas HrvatskeHRT je otvorio prijave za »The Voice Kids«, za sve one koji su mlađi od 8, a stariji od 15 godina i vole glazbu, zabavu, igru i učenje.


– Učini prvi korak, prijavi se zajedno sa svojim roditeljem ili zakonskim zastupnikom. »The Voice Kids«, baš kao i »The Voice« za starije, natjecanje je u kojem nije važan izgled, važan je glas. Ako voliš pjevati i želiš nastupiti na velikoj pozornici, razgovaraj sa svojim roditeljima, objasni im zašto bi volio doživjeti avanturu zvanu »The Voice«, poručuju s HRT-a.


Prijavite se na »The Voice Kids« na mrežnoj stranici voice.hrt.hr do 11. lipnja. Prijave su već u tijeku, a pozvani su svi oni koji žele provjeriti svoje mogućnosti.
– Ako želite glazbeno napredovati, upoznati nove prijatelje i zabaviti se, pozivamo vas da zajedno s ekipom iz cijele Hrvatske otkrijete što krije najuzbudljivije pjevačko natjecanje »The Voice Kids«. Bez obzira na to je li vaš glas besprijekoran ili želite čuti savjete mentora kako bi postao još bolji, ne brinite se.


Ono što možemo obećati svakom kandidatu je sigurno okruženje. Očekuje vas puno uzbuđenja i nezaboravno iskustvo kakvo su proživjeli i njihovi nešto starije kolege.


Zato smo ih i pitali bi li se prijavili na »The Voice Kids« da je postojao kad bi bili nešto mlađi. Naravno, o svojim počecima najviše su saznali iz roditeljiskih priča, dodali su s HRT-a pa nastavili:
– Upravo je od njih i Sandro Bjelanović saznao koji je bio njegov prvi veliki hit: »Meni su mama i tata pričali kako sam već kao klinac od tri godine pjevao pjesmu »Thunderstruck« grupe AC/DC.


Na satu glazbenog odgoja uvijek sam ja bio taj koji je nešto pjevao pred cijelim razredom! Tu su krenuli moji prvi zborovi, upis u glazbenu školu. Kad sam počeo pjevati, bilo je tu svega, svakakvih falševa, susjedi su mi znali su reći: »Pa susjed, vi se čujete do pola ulice!« Djeco, neka ova moja poruka bude vama inspiracija da se i sami prijavite na »The Voice Kids Hrvatska«. Nemojte se bojati, nemojte se sramiti!«


O svojim glazbenim počecima 22-godišnja simpatična Mostarka Ivana Jukić rekla je:


– Cijelo djetinjstvo živjela sam okružena bukom svoje velike obitelji, ali ta buka nerijetko je bila popraćena i glazbom. Kao jako mala curica pjevajući zabavljala sam prodavačice u trgovinama. U to vrijeme moja najveća glazbena ikona bila je Vesna Pisarović čije su pjesme redovno bile na mom repertoaru. Cijelo djetinjstvo sam sanjala o pjevanju na velikoj pozornici pred publikom, ali sebi sam to ispunila tek u 21. godini života kad sam se prijavila na »The Voice«. Da je tada bio »The Voice Kids«, mala Ivana sigurno bi bila prva koja bi tipkala prijavu i čekala da me pozovu. Prijavite se i vi!«


Njezin partner iz dvoboja, polufinalist Sergej Božić iz Rijeke, prisjetio se svojih prvih koncerata.


– Moji prvi nastupi nisu bili na velikoj pozornici, već kod kuće, a moja vjerna publika bili su roditelji. Kao mali slušao sam dječje pjesmice, ali posebno sam volio pop glazbu. S nekih 11 godina počeo sam ozbiljnije razmišljati kako želim biti pjevač. Da je postojao »The Voice Kids« sigurno bi bio moj izbor, rekao je