HRT

Nova emisija chefa Davida Skoke: vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekim od najistaknutijih domaćih vinara

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Riječ je o zanimljivoj kombinaciji dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, uz autentični šarm “ribareva sina” Davida Skoke



Nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Davida Skoke, “David Skoko: Motor, loza, kuhača”, 4. listopada stiže na Prvi program Hrvatske radiotelevizije.


Riječ je o zanimljivoj kombinaciji dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom i nesputanošću jednog od naših najuspješnijih domaćih chefova – “ribareva sina” Davida Skoke.


Serijal nastaje u režiji istaknutog autora Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek.




Tijekom devet epizoda chef David Skoko vodi nas diljem Hrvatske u posjet nekim od najistaknutijih domaćih vinara – od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te naravno Istre.


Na svom putovanju Skoko nam daje uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske te usput i – kuha. Vinarije su redom obiteljski angažmani, uključeni su svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu. Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmjaeru Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku.


Inja Korać, Radislav Jovanov Gonzo i David Skoko, Foto: SAMIR CERIĆ KOVAČEVIĆ


Pustolovine


Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira – okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja.


Prateći Skokine pustolovine moći ćete saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.


Otkrivajući nam njihove priče, sve uz čašu vrhunskog vina, Skoko na svom šarmantnom Blekiju, putujućem špaheru na drva usput priprema zanimljiva i praktična jela, koristeći isključivo lokalne namirnice.


Seriju je režirao Radislav Jovanov Gonzo, Tanja Tušek je scenaristica, producentica je Inja Korać, a obje su autorice projekta. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.