Najavljeno treće izdanje

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Elector bit će dodijeljena u zagrebačkoj Tvornici kulture

Ivana Kocijan

Lanjski dobitnik Petar Dundov, Foto: FILIP KOVAČEVIĆ

Lanjski dobitnik Petar Dundov, Foto: FILIP KOVAČEVIĆ

Novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2023. godini.Treće izdanje nezavisne glazbene novinarske nagrade Elector koja odaje priznanja na području domaće elektroničke scene, bit će održano 3. veljače 2024. u zagrebačkoj Tvornici kulture.


Novinari koji prate elektroničku glazbu odlučit će tko je obilježio taj žanr u 2023. godini, a nominacije će biti objavljene 8. siječnja.


– Vidimo da je druga generacija dobitnika nagrade bila jako motivirana kroz cijelu godinu što je značajno pridonijelo stvaranju novih izdanja, brojnim nastupima i ojačalo klupsku scenu.
Ta je motivacija potaknula i jačanje konkurencije koja je ove godine nikad veća, a to nas jako veseli jer je žiri trenutno na, kako se kaže, slatkim mukama. U odličnom raspoloženju dočekujemo treću dodjelu nagrada Elector u Tvornici, rekao je ovogodišnji direktor nagrade Arsen Pavešić.


Žiri Electora čini 30 novinara utjecajnih domaćih medija. Upravo oni će u prvome krugu predložiti za nominaciju one koji će odmjeriti snage u drugom krugu glasanja.


Prvi krug glasanja trajat će od 11. do 18. prosinca, dok će drugi krug glasanja trajati od 21. do 29. prosinca. Nagrada će i ove godine biti dodijeljena u kategorijama: Album/kompilacija godine, Remiks godine, New (S)Elector odnosno debitant godine, Event godine, Techno singl godine, House singl godine, Bass singl godine, Electronica singl/EP godine te nagrada DJ godine o čijem će dobitniku odlučiti publika internetskim glasovanjem koje će biti održano ususret dodjeli.


Organizatori pripremaju i novosti koje će uskoro i objaviti. Svi koje zanima elektronička scena mogu preslušati albume, kompilacije, singlove te remikseve hrvatskih glazbenika putem Elector Skenera i poveznica na digitalne servise.


Nagradu Elector pokrenuli su DJ sekcija Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja, koproducent je Tvornica kulture, a organizator je Unison – Hrvatski glazbeni savez.