Prvi dolazak

Nakon 2 rasprodana koncerta u Tvornici kulture, Joker Out najavio prvi nastup u Rijeci

Ivana Kocijan

Foto: Urša Premik

Foto: Urša Premik

24. studenog u Pogonu kultureNakon što je u rekordnom roku rasprodao dva koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, popularni slovenski bend Joker Out najavio je prvi dolazak u Rijeku. U Pogonu kulture grupa će nastupiti u petak 24. studenog.


Trenutačno najpopularniji slovenski bend rasprodao je dva dana Tvornice kulture, 10. i 11. studenog, i to 3.000 ulaznica u svega nekoliko dana. Nakon što su ulaznice za prvi nastup planule u samo 5 sati od puštanja u prodaju, rasprodan je i drugi datum, a Joker Out dolaskom u Rijeku kreću u pokoravanje drugih gradova. Koncert u Pogonu kulture bit će prvi riječki nastup benda na kojem će pokazati zašto su se jako brzo prometnuli u izvođače koji osvajaju svojim live nastupima nabijenim energijom, navode organizatori.


Ulaznice za koncert benda Joker Out u Pogonu kulture u prodaju stižu u ponedjeljak 12. lipnja od 9 sati, po cijeni od 15 eura, a ta cijena će vrijediti do 30. lipnja. Dan nakon, 1. srpnja, cijena se penje na 17 eura, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 20 eura. Ulaznice se mogu pronaći na svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr te na svim Entriovim prodajnim mjestima i na www.entrio.hr.
Joker Out je dosad objavio albume »Umazane misli« i »Demoni«. Trenutačno rade na prvom albumu na engleskom, pripremaju koncert u ljubljanskoj Areni Stožice za 12 tisuća ljudi, a u Rijeci će predstaviti i nove pjesme.


Da je u pitanju grupa koja u nas niže velike uspjehe, moglo se vidjeti već nakon nastupa na Sea Star Festivalu, kao i na zagrebačkoj Šalati gdje su nastupili prije dvojca Buč Kesidi. Njihova pjesma »Carpe Diem« ušla je na Billboardov popis najviše streamanih pjesama u Hrvatskoj, eurovizijski hit samo na Spotifyju ima više od 10 milijuna slušanja, na popisu je »Top 10 Spotify Global Viral Chart« te je dobio epitet treće najvruće pjesme Eurosonga.


Na Impalinom su popisu 100 izvođača na koje treba obratiti pažnju u 2023., dobitnici su nagrade Zlata piščal za izvođača i mladu nadu godine, a na MAC Awards su nominirani za najboljeg regionalnog ex-Yu rock izvođača. Uz nastup na Eurosongu, pod povećalo su došli i duetom »New Wave« s rock ikonom Elvisom Costellom, koji će surađivati i na novoj pjesmi »Indecent Notions«.