Istaknute osobe

Najuglednija nagrada u kulturi pripala glumcu Georgeu Clooneyu i irskom bendu U2

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Svečanost dodjele nagrade prenosit će sve velike američke mreže 28. prosincaGeorge Clooney i irska rock skupina U2 su među istaknutim osobama koje u nedjelju primaju nagradu Kennedyjeva centra, najugledniju američku nagradu u kulturi, u nazočnosti Joea Bidena.


Hollywoodske zvijezde i washingtonska elita bit će uzvanici na 45. svečanoj dodjeli, a među nagrađenima su i velika pjevačica soula Gladys Knight, ravnateljica orkestra i skladateljica kubanskog podrijetla Tania Leon te pjevačica gospela Amy Grant.


Na gala večeri trebaju sudjelovati predsjednik Joe Biden sa suprugom Jill i potpredsjednica Kamala Harris sa suprugom Douglasom Emhoffom.
Svečanost dodjele nagrade prenosit će sve velike američke mreže 28. prosinca.


Glumac nagrađen Oscarom George Clooney (61) i njegova supruga Amal, odvjetnica specijalizirana za ljudska prava, ove godine se s posebnom pažnjom očekuju na crvenom tepihu. Zvijezda filma “Oceanovih jedanaest” i “Batmana i Robina”, koji je uz to bio redatelj i producent više filmova, rekao je da je počašćen nagradom.


Pjevač i filantrop Bono i njegova skupina U2 koji su prodali 170 milijuna albuma u svijetu, nagrađeni su za legendarne naslove poput “Sunday Bloody Sunday”, “Desire” i “With or Without You”.


Dobitnica Pulitzerove nagrade za glazbu za operu “Stride”, Tania Leon (79), poznata je po svojim inovativnim i snažnim skladbama koje su spoj klasične glazbe i kubanskog ritma i po svojoj komornoj glazbi. Amy Grant (62) je pak prva pjevačica kršćanske glazbe koja je dobila platinastu ploču i šest nagrada Grammy.