Dokumentarna serija

“Najljepša mjesta za gozbu”: televizijski obilazak restorana u kojima se doista cijeni dobro jelo

Ivana Kocijan

Najpoznatiji chefovi vode Freda Sirieixa u posebne restorane



Od utorka u 9.10 na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije prikazivat će se dokumentarna serija “Najljepša mjesta za gozbu”. Najpoznatiji chefovi vode Freda Sirieixa u obilazak restorana u kojima se doista cijeni dobro jelo te će zajedno istražiti zbog čega su ti restorani tako posebni.


U prvoj epizodi vrhunska kuharica Angela Hartnett vodi Freda u Veneciju kako bi ondje uživali u jednostavnoj, ali ukusnoj hrani u njezinom omiljenom restoranu. Zatim posjećuju najstariji kafić u Italiji poznat po vrhunskoj usluzi.


U drugoj epizodi Tom Kerridge vodi Freda u Edinburgh, grad koji se diči najživopisnijom kuhinjom u cijeloj Britaniji. Tom je osvojio dvije Michelinove zvjezdice kuhajući u svom pubu The Hand and Flowers, a najviše voli restorane u kojima se kuha vješto, sa sjajnim sastojcima i u ugodnoj atmosferi.




U trećoj epizodi Fred i njegov nekadašnji šef, Michel Roux Jr., obilaze Pariz u potrazi za prepoznatljivim jelom poznatog restorana te uživaju u jednostavnoj ljepoti savršenog baguettea sa šunkom.


U posljednjoj epizodi Nisha Katona vodi Freda u San Sebastian na nezaboravno jelo u jednom od najboljih restorana na svijetu, a zatim posjećuju maleni sportski kafić ne bi li saznali kako se priprema savršena tortilja.