Glazbenica

Kim Verson novom pjesmom “We Can Fly” šalje jasnu poruku i pronosi priču

Ivana Kocijan

Foto: DARIO JURČEVIĆ

Foto: DARIO JURČEVIĆ

Uz pjesmu "Butterfly" ovo je njezina druga pjesma objavljena na engleskom jezikuNovom pjesmom »We Can Fly« glazbenica Kim Verson šalje poruku i pronosi priču.


– Dotaknuta pričom o orlovima napisala sam pjesmu »We Can Fly« koja je dio i mog putovanja. Prema legendi, orao u određenom vremenu mora donijeti mudru odluku kako bi nastavio živjeti.


Naime, mora proći kroz bolnu transformaciju preobrazbe i pročišćenja, baš poput čovjeka.
U pjesmi sam iznijela snažno utkane emocije koje me na neki način pročišćavaju. Donose priliku da kroz njihovo dubinsko proživljavanje postanem još bolja verzija sebe i tako u svoj život dozovem ljubav kakvu želim i zaslužujem, objasnila je kantautorica pa nastavila:


– Pjesma metaforički prikazuje povezanost dviju duša i proces njihova putovanja. Ono je često puta intenzivno, strastveno, izazovno, pa i vrlo bolno.


Takva je ljubav poput blagoslova i prokletstva u isto vrijeme. Samo rijetki mogu prijeći taj put kako bi se izborili za novi život. Za čistu ljubav.


U svijetu koji potiče strahove i tjera nas na skrivanje iza osobnih zidova, takvo što je zahtjevno i neizvedivo. Ili?


– Spoznaja, priznanje i prihvaćanje promjene mogu ukloniti strahove i slomiti ego. Jedino se na taj način možemo osloboditi i prepustiti, te poput orla vinuti u visine raširenih krila, ističe mlada kantautorica.


»We Can Fly« donosi zarazan refren, a u sebi sadrži naznaku country akustike i atmosferu koja zahvaća u prošlost.


Glazbu i tekst pjesme potpisuje Kim Verson. Uz pjesmu »Butterfly« ovo je njezina druga pjesma objavljena na engleskom jeziku. Aranžman i produkciju potpisuje Ivan Pešut, dok su vokalne dionice snimljene u studiju Darija Mihića. Uokvireno dizajnerskim rješenjem naslovnice koje je pripremila sama Kim Verson, singl izdanje »We Can Fly« donosi posebnu poslasticu u vidu verzije a capella pjesme »We Can Fly« i instrumentala. Digitalno izdanje pjesme nalazi se na streaming servisima, a lyric video na YouTubeu Dallas Records.