Princeza od Walesa

Kate Middleton prvi put viđena u javnosti nakon teške dijagnoze

Sanda Milinković, Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Snimljena je u automobilu uoči tradicionalne parade Trooping the Colour.Kate Middleton pojavila se u javnosti prvi put nakon nekoliko što je otkrila da ima rak.


Kako je i najavila, stigla je na Trooping the Colour, godišnju vojnu paradu koja se održava u središtu Londona povodom službenog rođendana monarha, a snimljena je u automobili sa svojom obitelji. Za ovu je prigodu odabrala bijelu odjevnu kombinaciju.


Kate je u siječnju provela dva tjedna u bolnici nakon teške operacije abdomena, a dva mjeseca kasnije u video poruci objavila je da su pretrage otkrile prisutnost raka te da će započeti preventivnu kemoterapiju.
U osobnoj poruci u petak rekla je da njezino liječenje još uvijek traje i da će se nastaviti još nekoliko mjeseci, kao i da je “oduševljena tisućama ljubaznih poruka iz cijelog svijeta”, koje su učinile svijet drugačijim za nju i njezinog supruga, prijestolonaslijednika princa Williama.


“Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani”, rekla je.


“Veselim se sudjelovanju na Kraljevoj rođendanskoj paradi ovog vikenda sa svojom obitelji i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta, ali isto tako znam da još nisam izašla iz šume”.


Njezin ured, Kensington Palace, odbio je dati bilo kakve detalje o vrsti raka ili o njezinom liječenju, osim što je rekao da je preventivnu kemoterapiju počela u veljači.


Njezina se bolest poklopila s onom kralja Charlesa (75), koji je također bio podvrgnut liječenju od raka. Vratio se javnim dužnostima u travnju, ali uz ograničenje dnevnih obveza kako bi se smanjili rizici za njegov oporavak.


Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je da je Charles “oduševljen” što će Kate biti prisutna u subotu.