Ove subote

House legenda Charles Webster prvi put u Rijeci!

Katarina Bošnjak

Foto: PR

Foto: PR

Najjači utjecaj na house sceni ostvario je pod pseudonimom PresenceOve subote u Pogonu kulture house legenda Charles Webster prvi će put nastupiti u Rijeci na partyju etikete Imogen Recordings uz njezine osnivače Iliju Rudmana i Antonija Zuzu.


Inficiranost dobrom glazbom od malih nogu odličan je preduvjet za stvaranje plodonosne karijere. Charles Webster počeo je svirati razne instrumente već kao 13-godišnjak. Od samog je rođenja bio okružen sjajnom glazbenom kolekcijom svojih roditelja, a presudan je trenutak bio kad je prvi put čuo Kraftwerk.


Krenuo je tako na put stvaranja elektroničke glazbe što ga je dovelo do statusa istinske house legende. Britanski DJ i producent nastupit će prvi put u Rijeci, u Pogonu kulture 3. lipnja na večeri etikete Imogen Recordings uz njezine osnivače Iliju Rudmana i Antonija Zuzu.
Najjači utjecaj na house sceni ostvario je pod pseudonimom Presence, a u suradnji s drugim umjetnicima svirao je u projektima Furry Phreaks i Love From San Francisco. Godine 1992. preselio se u Ameriku gdje je osnovao etiketu Love From San Francisco, a to ga je dovelo do mnogih izdanja na drugim američkim labelima.


Webster je surađivao s mnogim američkim umjetnicima i pionirima house glazbe kao što su Juan Atkins, Derrick May i Kevin Saunderson. Kao producent i DJ plijeni pozornost nastupima diljem kugle zemaljske i nebrojenim izdanjima, među ostalim i za Imogen Recordings, etiketu agilnih Ilije Rudmana i Antonija Zuze. Usmjeren na objavu svjetskih house i disco dragulja, ovaj dvojac sad već sustavno surađuje s nerijetko najvećim imenima tih žanrova.


Uz svirke na svim kontinentima, Ilija Rudman stalno radi na novim izdanjima i projektima, a upravo ovih dana izašao mu je za Juno Records novi album »Pulsar Diares« sa šest pjesama posvećenih planetu i našem mjestu u svemiru. I Antonio Zuza, koji se u posljednje vrijeme ističe kao promotor i voditelj kluba Peti kupe u Zagrebu, priprema novo izdanje.


Za tjedan dana objavit će na Imogenu EP »Togetha Foreva« za koji su mu remixeve radili upravo Charles Webster te još jedan house veteran – Kai Alcé. Ilija i Antonio zasvirat će istog dana od 18 sati i na svojevrsnom zagrijavanju u riječkom Kamov baru. Ulaznice za party u Pogonu kulture dostupne su online putem platforme Entrio.