Nova pjesma

Projekt Nine Kraljić ‘Alkonost of Balkan’: “Lijepo pjeva za lugom djevojka”

P. N.

Ovog puta Nina je pripremila moćnu obradu rijetko izvođene etno pjesme  „Lijepo pjeva za lugom djevojka“ koja u novom ruhu i aranžmanu zvuči zaista moćno!

Ovog puta Nina Kraljić je pripremila moćnu obradu rijetko izvođene etno pjesme  „Lijepo pjeva za lugom djevojka“ koja u novom ruhu i aranžmanu zvuči zaista moćno!


Jedna od najpoznatijih starih moslavačkih pjesama dobila je i video spot, sniman, gdje drugdje nego na području Moslavačke gore i Moslavine.


Ninina ekipa provela je dva dana u Moslavini, istražujući Moslavačku goru, a rezultat je video koji slavi našu prirodu, naše kulturno naslijeđe, koji iskazuje iskonsko poštovanje prema našim korijenima i povijesti! Sniman na prekrasnim lokacijama Moslavačke gore, Vidikovcu Vis, Beloj crkvi, te na poznatom seoskom gospodarstvu „Moslavačka priča“ obitelji Ožetski. U videu Nina nosi prekrasne kreacije butika Etno Mara, te autohtone, stare, originalne moslavačke nošnje. Kako bi ova priča, video i pjesma ugledali svjetlo dana, u ovom projektu Ninin tim udružio je snage sa moslavačkom lokalnom zajednicom, Turističkim zajednicama grada Kutine, Popovače i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, koje se teritorijalno naslanjaju na područje Moslavačke gore, u zajedničkoj želji da stvore jednu zaokruženu priču i promoviraju svoj kraj i etno baštinu. U pronalasku najljepših lokacija Moslavačke gore, pogodnih za snimanje, pomogla nam je turistička agencija Rural Escape sa svojim stručnim vođenjem.
 


“Presretna sam što moj projekt “Alkonost of Balkan”, koji njeguje našu etno glazbu i baštinu, ide dalje upravo sa ovom prekrasnom moslavačkom pjesmom!  Od srca Vam predstavljam novu pjesmu i video, dala sam sve od sebe da Vam dočaram ljepotom zvuka, teksta, lokacija, kako je lijepa naša zemlja, kako je bogata naša baština, kako je lijepo čuvati i poštovati svoje običaje! Ponosna sam na moj cijeli tim koji je učinio da ova “moslavačka” magija ugleda svjetlo dana! I dalje ćemo se truditi i stvarati ovakve pjesme i videa iz raznih krajeva Lijepe naše i Regije, jer moramo čuvati, poštovati i cijeniti svoje! Ponosna sam na ovu pjesmu i video, planiram i dalje raditi na još mnogim prekrasnim pjesmama, otkrivati ih i udahnuti im novi život! Hvala i našim dragim sponzorima u projektu što su nas prepoznali i podržali: Turistička zajednica grada Kutine, Turistička zajednica Popovače, Turistička zajednica Sisačko-moslavačke županije, Butik Etno Mara, Imanje Moslavačka priča, Turistička agencija Rural Escape i Ministarstvo kulture i medija RH! Zajedno smo stvorili bajku!”, ispričala je Nina Kraljić.