Udruga Spirit

“Trubač” pomeo HKD: Novi nastavak serijala o Tajnom agentu 010 premašio sva očekivanja publike

Portal Novi list

Dorian, Dora, Tea, Toni, uz pomoć Tamare, Anite, i drugih ponudili su zaista srce i dušu u svojoj glumi i to je publika osjetila i pozdravljala bodrenjemSolidno ispunjena dvorana Sušačkog HKD-a ovacijama je pozdravila premijeru filma “Trubač uvijek trubi parput”, novog nastavka serijala o Tajnom agentu 010. Riječ je o akcijskoj komediji, s elementima drame, SF-a i koječega još, simpatično smiješanim u djelo vrlo čudne priče koja šeće kroz vremena i povijest sve do Frankopana, Rimljana i pračovjeka.


Ipak, najbitnije u cijeloj priči je da je film ostvaren s mladim osobama s poteškoćama koji su uz pomoć gostiju zaista dobro odigrali svoje uloge i stavili nas pred gotov čin da se zapitamo koje su njihove stvarne mogućnosti.


Dorian, Dora, Tea, Toni, uz pomoć Tamare, Anite, i drugih ponudili su zaista srce i dušu u svojoj glumi i to je publika osjetila i pozdravljala bodrenjem. Većina posjetitelja dugo nakon filma je tražila autograme i komentirala viđeno.
Foto Udruga Spirit


Prije novog filma publika u HKD-u mogla je pogledati i dva prethodna kraća nastavka filmske priče o Tajnom agentu 010. U serijalu se kao gosti pojavljuju Mile Kekin, Dražen Turina Šajeta, Krešimir Mišak, Asim Ugljen i druge poznate osobe koje su podržale ovaj projekt Udruga Spirit i mladih riječkih glumaca. Zapažene manje uloge odigrali su i roditelji glavnih glumaca.


Zanimljivi neobični detektivi, tajni agenti i špijuni u velikoj svjetskoj aferi, pri čemu je svijet naravno na rubu uništenja, nalaze način da sve srede, i to lutajući kroz prošlost jer razbijen je vremenski portal. Pri tome susreću sijaset vrlo zanimljivih likova.Film(ovi) su snimani na više lokacija u PGŽ, lijepo koristeći stare dvorce i druge zanimljivosti. Radnja je dosta kompleksna, ali protkana humorom pa je posjetiteljima bila zanimljiva. Mnogi su ustvrdili da su zaista iznenađeni i da nisu očekivali ovako nešto od niskobudžetnog filma ostvarenog sa osobama s invaliditetom.


Sve u svemu, zanimljivo i simpatično! Po riječima autora i organizatora mnogi su pitali za reprizu, pa će se svakako potražiti mogućnost da se negdje uskoro ostvari još projekcija.


Informacije o radu ove vesele skupine potražite na www.spirit-ri.hr.