Slavni glumac

Suđenje Baldwinu se nastavlja u srpnju. On i dalje tvrdi da nije kriv za smrt snimateljice

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersSuđenje glumcu Alecu Baldwinu za ubojstvo iz nehata zakazano je za 10. srpnja, odlučio je u ponedjeljak sudac iz New Mexica.


Baldwinu će se suditi za smrtonosno pucanje u snimateljicu Halynu Hutchins 2021. tijekom snimanja vesterna “Rust”. Optužbe protiv Baldwina već su jednom odbačene.


Hutchins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Baldwin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je također ranio i redatelja Joela Souzu.
Rekviziterki filma “Rust” Hannah Gutierrez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje, te zbog onoga što su tužitelji nazvali “aljkavim i neprofesionalnim” radom. Policiji je rekla da je napunila u Baldwinov pištolj pravim metkom, zamijenivši ga za lažan.


Poput Baldwina, Gutierrez se suočava s optužbom za nenamjerno ubojstvo. Njezini odvjetnici tvrde da je ona žrtveni jarac za glumčevo nepoštivanje sigurnosnih pravila o vatrenom oružju i kaotičnu, niskobudžetnu produkciju u kojoj su ignorirane sigurnosne smjernice industrije.


U ponedjeljak je član snimateljske ekipe filma “Rust” Ross Addiego rekao porotnicima da Gutierrez i prvi pomoćnik redatelja Dave Halls nisu obavili sigurnosne provjere vatrenog oružja. Halls je prošle godine sklopio sporazum o priznanju krivnje i osuđen je za nemarnu uporabu smrtonosnog oružja.


“Kretali smo se suludim brzinama”, rekao je Addiego, dodajući da Gutierrez “nije bila profesionalna” kao drugi rekviziteri s kojima je radio.


Baldwin je odbacio odgovornost za smrt Hutchins.