Veliki filmski poduhvat

Sony Pictures angažirao Sama Mendesa da režira film o Beatlesima. Ne jedan, nego četiri!

T.I.

Foto: United Artists

Foto: United Artists

Iza senzacionalne najave krije se ideja da se snimi priča o Beatlesima iz perspektive svakog od članova slavne četvorke, one Paula McCartneya, Johna Lennona, Ringa Starra i Georgea HarrisonaFilmski studio Sony Pictures danas je objavio vijest da se sprema snimati ne jedan, već četiri biografska igrana filma o Beatlesima. Iza senzacionalne najave krije se ideja da se snimi priča o Beatlesima iz perspektive svakog od članova slavne četvorke.


Zna se i redatelj, bit će to u Hollywoodu proslavljeni Englez Sam Mendes, jedini redatelj kojem je pošlo za rukom da za svoj prvi film („American Beauty“ iz 1999.), dobije Oscara za režiju. Nakon toga, do danas je naslagao priličnu gomilu hvaljenih filmova, ozmeđu ostalih „Road To Perdition“, „Revolutionary Road“, ratnu dramu „1917“, kao i dva filma iz James Bond franšize „Skyfall“ i „Spectre“.


Mendes će režirati sva četiri filma simultano i očekuje se da će se pred publikom naći 2027. godine.
“Počašćen sam prilikom da ispričam filmsku priču o najvećem rock bendu” – stoji u priopćenju Sama Mendesa medijima povodom ove najave.


Ovaj projekt je prvi dosad u kojem tvrtka koju su Beatlesi ustanovili, Apple Corps Ltd., kao i preživjeli članovi Paul McCartney i Ringo Starr, te obitelji Lennon i Harrison daju puni pristup životnoj poriči slavnih glazbenika za jedan filmski projekt.


Bit će to filmovi o istoj temi, ispričani iz četiri različite perspektive Johna Lennona, Paula McCartneya, Ringa Starra i Georgea Harrisona. Jedno od najzanimljivijih pitanja koje se nameće je izbor glumaca koji će ih utjeloviti, no o tome je još rano govoriti. Činjenica da projekt vodi Sony koji je na svoje produkcije znao potrošiti i 200  milijuna budžeta, sugerira da će glumci (baš kao i u slučaju redatelja), biti iz prve holivudske lige.