Festival

Objavljen natječaj za novo izdanje Cinehilla na goranskom brdu filmova

Portal Novi list, Hina

Foto promo

Foto promo

Ovogodišnje izdanje Cinehill Motovun Film Festivala bit će održano od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaruCinehill Motovun Film Festival objavio je natječaj za prijavu filmova u natjecateljskom kratkometražnom programu ovogodišnjeg izdanja, koje će se održati od 24. do 28. srpnja u Gorskom kotaru.


Prijave se primaju do 18. svibnja putem platforme FilmFreeway, a selekcija uključuje filmove iz cijelog svijeta, uz posebne pogodnosti za domaće i regionalne autore, objavljeno je na internetskoj stranici festivala.


Kao i proteklih pet godina, nagrađeni film ući će u krug od dvadeset i devet filmova – pobjednika odabranih europskih festivala koji kandidiraju za Europsku filmsku nagradu, čime festival svojem najboljem filmu osigurava europsku vidljivost i međunarodnu perspektivu.
Pobjednik uz status kandidata za Europsku filmsku nagradu u kategoriji kratkog filma, osvaja i novčanu nagradu (1000 eura), a identični iznos pripast će autoru najboljeg hrvatskog filma.


Natječaj je otvoren za međunarodnu selekciju igranih, dokumentarnih i animiranih filmova u trajanju do 20 minuta produciranim nakon 1. siječnja 2023. uz uvjet da je to prvo prikazivanje u Hrvatskoj.


S ciljem promocije domaćih i regionalnih filmova i autora, Brdo filmova – Motovun Film Festival otvara mogućnost prijave filmova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije bez naknade za prijavu do 24. travnja.


Hrvatski filmovi u konkurenciji imat će posebne premijere u okviru Cinehilla u Zagrebu, koji će se održati od 29. kolovoza do 7. rujna, a tada će biti dodijeljena i nagrada Corto montonese najboljem hrvatskom filmu.