Intervju

Elvir Laković Laka predstavio novu pjesmu »Kraj«: “Jer svaki kraj je i početak novoj sreći”

Claudia Bošković

Foto: Dallas Records

Foto: Dallas Records

Inspirirala me činjenica da su, kada se osloniš na svoj potencijal i talent, mogućnosti neograničene u bilo kojem sektoru, navodi bosanskohercegovački glazbenik Nedavno je poznati bosanskohercegovački pjevač i kantautor Elvir Laković Laka predstavio novi singl »Kraj«. Nakon što je za Dan žena objavljena pjesma »Mama«, brat i sestra Laković, Laka i Lela, na izvanredan način slave kraj kao novi početak inspirativnom novom pjesmom u kojoj, između ostalog, pjevaju: »Jer svaki kraj je i početak novoj sreći«. P


rateći spot režirali su Zoran Kubura i Bojan Hadžiabdić iz videoprodukcije Doksa, a montažu potpisuje Bojan Hadžiabdić. Uz Laku i Lelu u spotu se pojavljuje i njezin sin Roko. Kolorima nabijena vizualna priča prati Lakine stihove i jednostavno, a vrlo efektno, opisuje »kraj il’ početak«. Novi singl nastavak je poznate priče koja će ujesen biti zaokružena i albumom, kako nam otkriva Laka.Osam novih pjesama


U posljednjih nekoliko mjeseci izašla su dva singla, »Mama«, a nedavno i novi singl »Kraj«, koji se bavi tematikom »kraja kao početka«. Što vas je inspiriralo u pisanju ove pjesme?
– Inspirirala me činjenica da su, kada se osloniš na svoj potencijal i talent, mogućnosti neograničene u bilo kojem sektoru. Naravno da moraš imati dosljednost i kontinuiranost rada jer onda je svaki kraj novi početak i to, izgleda, traje zauvijek. Kao što u momentu završetka svakog dana odmah počinje novi dan.


Djeluje kao da glazbu objavljujete periodički, kako određujete vlastiti ritam rada? Kako funkcionira suradnja dvoje Lakovića?


– Pa, radili smo samo singlove neko vrijeme, a sada smo napravili osam pjesama za novi album. Najbolje je kada postoji neki rok za završetak jer se pjesma može miksati beskonačno i čovjek bi nešto mijenjao na njoj svaki dan. Stalno radim nove pjesme jer se samo time bavim. Moja sestra pored toga što je back vokal radi i menadžment za bend. Vrlo dobro funkcioniramo jer imamo taj poslovno-prijateljski odnos.


Prvi solo album izdali ste 2007. godine, poznati EP i singl »Pokušaj« 2008. godine, dok je album »Stvorenje« uslijedio 2010. Kada možemo očekivati novi album?


– Novi album će izaći u devetom mjesecu, a izdat će ga Dallas Records. Sve pjesme je producirao Matko Gaće i sve je snimljeno u njegovom studiju u Makarskoj. Matko je bubnjar u našem bendu. Prije nego što album izađe, izbacit ćemo još jedan spot.Foto: Dallas Records

Baby Lasagna i Nemo


Na Euroviziji ste nastupili 2008. godine s pjesmom »Pokušaj« koja se plasirala na visoko deseto mjesto u finalu. Pratite li Euroviziju, kako komentirate uspjeh hrvatskog predstavnika Baby Lasagne?


– Pa, vaš predstavnik je imao jedan od najboljih nastupa pa je to i zasluženo osvojio. Mislim da je švicarski predstavnik imao malo raznovrsniji aranžman pa je i zbog toga pobijedio.


Kakvi su vam glazbeni planovi u nadolazećem razdoblju? Planiraju li se koncerti, možda čak i u Hrvatskoj?


– Imamo sada koncertne aktivnosti preko ljeta pa ćemo ujesen raditi promociju albuma u regiji. Sve u svemu, nikad kraja – samo novi počeci.