U sklopu miniturneje

Death metal bend Sadist prvi put u Hrvatskoj

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Kultnoj talijanskoj grupi 18. rujna u Palachu će se pridružiti zadarska death/thrash/prog grupa E.N.D.Kultni talijanski bend Sadist prvi će put stati na hrvatsko tlo 18. rujna kada će nastupiti u riječkom klubu Palach, u sklopu jedinstvene miniturneje. Mlade organizatorske snage Udruge Ri Rock pozvale su i domaće death/thrash/prog face iz grupe E.N.D. iz Zadra. Događaj će biti uvod u 11. Dark Circle Fest koji će se u Palachu održavati 27. i 28. rujna uz brojne gostujuće bendove, dva headlinera i riječke snage.


Sadist je svoje metal sjeme zasadio 1991. godine te je proveo svoje korijenje kroz cijeli planet postavljajući se na poziciju vodećih predstavnika prog death metala uz Mashugghu, Decapitated i sl. Nakon nekoliko godina pauze 2007. su se vratili s usavršenim zvukom neobičnih ritmova te sablasnih melodija u albumu »Sadist«. Iza sebe su ostavili sveukupno devet albuma od kojih je zadnji, »Firescorched«, objavljen 2022. godine.


Bendu će se u Palachu pridružiti hrvatske legende sličnog žanra, članovi jednog od najstarijih domaćih metal bendova. Riječ je o bendu E.N.D. iz Zadra koji je izgradio velik odnos sa svojim riječkim fanovima. Ovi velikani hrvatske scene savršena su predgrupa za Sadist, navode organizatori.

Ulaznice za koncert uskoro će biti u pretprodaji po cijeni od 17 eura, dok će na dan koncerta za njih trebati izdvojiti 20 eura. U prodaju će biti puštena i mala količina earlybird karata po cijeni od 15 eura.