upozorio fanove

Damir Kedžo nova meta internet prevaranata: ‘Internet je postao čudno mjesto, ne nasjedajte’

M. Č.

Damir Kedžo, Foto: Renato Branđolica/HRT

Damir Kedžo, Foto: Renato Branđolica/HRT

Nije novost da se internetom nerijetko šire razne prevare, a mnoge od njih koriste upravo poznate osobe s estrade i njihove identitete za lažne reklameNije novost da se internetom nerijetko šire razne prevare, a mnoge od njih koriste upravo poznate osobe s estrade i njihove identitete za lažne reklame. Tako su se ovaj put društvenim mrežama počele širiti lažne objave stranice “Blissful Bayou” u kojima se navodi lažni intervju hrvatskog glazbenika Damira Kedže. On je sa svojim fanovima odlučio raščistiti situaciju.


Naime, u intervju kojeg je “dao”, on u razgovoru s Nevenom Ciganovićem navodi da je odlučio ne raditi ništa i ulagati novce u kriptovalute. Kedžo se, nakon što je ovo dobio na uvid, putem svojeg Instagram profila obratio svojim pratiteljima upozorivši ih na prevaru.


Instagram screenshot @damirkedzo


,,Upravo mi se javio čovjek kojem je susjed uložio zadnji novac u kriptovalute ponukan navodnim intervjuom. Takav intervju ne postoji i nisam ga nikada dao“, započeo je Kedžo.
,,Riječ je o prevari koja očito može nasamariti puno veći broj ljudi no što sam ja ikada mislio da može. Internet je postao čudno mjesto. Koristite svoje mozgove jače nego ikad i ne nasjedajte na obećanja o hrpama love koje samo kapaju na vaše račune dok vi doma sjedite i ne radite ništa”, poručio je glazbenik.


Osim toga, obožavateljima se obratio u putem video poruke, kako prenosi 24 sata.


,,Dragi moji, već danima mi dolaze poruke u inbox vezane za nekakav intervju koji sam imao s Nevenom Ciganovićem gdje ja ljudima preporučam da prestanu raditi i da uplate minimun nekih 250 eura na nekakvu čudnu web stranicu. Ja osobno ne vjerujem u ležanje u krevetu i zarađivanje novaca tek tako da ništa ne radiš. Apsolutno sve je fejk i svi komentari su fejk. Ne nasjedajte na to, ne uplaćujte novac, izgubit će te ih. Nisam vam ja kriv, uzeli su moje slike i stavili mi riječi u usta da sam ja nešto izgovorio što nisam. Čuvajte se, budite pametni i ne vjerujte. Ako djeluje da je prejednostavno, najčešće je laž. Ne postoji način da zaradiš tisuće i tisuće eura, a da ništa ne radiš”, zaključio je.


Podsjetimo, Kedžo nije jedini glazbenik koji se u posljednje vrijeme susreće s ovom vrstom prevaranata. Mnoge su se zvijezde s naše estrade požalile da netko koristi njihovo ime, lik ili djelo kako bi prodali ili reklamirali neki proizvod, ili pak od nekoga tražili novac.


Među njima su se našli Rade Šerbedžija, Doris Pinčić, glazbenici Tonči HuljićHalid Bešlić, kao i pjevačice Danijela MartinovićNina Badrić i Martina Tomčić.