Drugi po redu

Contra izdala novi album od kojeg ćete zadržati dah!

Portal Novilist.hr

Foto: Kristina Oberling

Foto: Kristina Oberling

Album se sluša i upija doslovno "u jednom dahu" jer se vrhunske pjesme redaju u nizuNakon debitantskog studijskog albuma “Sunce izlazi na zapadu” i fenomenalnog singla “Kocka”, virovitički rock bend Contra predstavlja drugi album “Zadrži dah i zašuti”!


Ime albuma je apsolutno opravdano – album se sluša i upija doslovno “u jednom dahu” jer se vrhunske pjesme redaju u nizu, a dok ga slušate ćete šutjeti. Zašto? Zato što svaka iduća pjesma nudi novo iznenađenje, raznolike aranžmane, iznimno inteligentne tekstove i još bolju muziku. Jedino pitanje je – možete li zadržati dah i zašutjeti 39 minuta i 40 sekundi? Ako je odgovor pozitivan, Contra je idealan bend za vas!Foto: Kristina OberlingZainteresirali ste se za jedno od najboljih rock izdanja ove godine? Evo nekoliko iskrenih rečenica autora o svakoj pjesmi…


Omaž životu: Recipročan monolog klaustrofobičnog ljudskog duha prožet pomanjkanjem vizualnih parabola. Daltonistički pogled na realnost života separirajući dimenziju zbilje od stvarnosti. Konverzacija točke A i točke B unutar životnih situacija.


H.A.A.R.P.: Pjesma nastala u periodu Corone. Zabrana i zahtjeva nadređenih grupa koje vladaju društvima. Nije me strah za sebe, već za našu djecu? Kome ih to ostavlja kad nas ne bude?


Dron: Nalazimo se u stoljeću poplava, aplikacija, internet ekspanzije, ratova i letjelica kao što su dronovi. No, u ovom hitu je priča o ljubavnoj tematici zaljubljenog para. Kada ga šalje Dron, kako bi ga mogla pratiti kuda izlazi i gdje ide bez njenog znanja?!


Ona ili ja: Pjesma napisana u formi stvarne priče jednog frenda, koji nažalost više nije sa nama. Slabost su mu bile kasne noćne skitnje u zabranjena područja ženskih odaja. Iz zahvalnosti što je bio zaista odličan i pozitivan lik, posvetio sam mu ovu pjesmu da ostane zauvijek zapisana u notama. Zbog obitelji ime zadržavam za sebe.


Tvoja slika: Pandemija je napravila svoje. Postavila nam konačno pitanje? Jesmo li prevarili smrt ili je ovo samo putovanje?! Sada treba da uživamo i živciramo se manje!


Neon: Nakon ljubavne svađe zaljubljenih golubova, zagrljaj i “after show” je nešto najbolje što se može dogoditi. Svi znamo o čemu je tu riječ!
Pomirbeni klik je najbolji “finish”, utrčavanje u cilj! Pobjeda štafete na 10000 metara! Totalno zakucavanje odnosa! Zadrži dah i zašuti, pusti nebo da se ljuti!


Kocka je aktualan singl, morate ga poslušati i pogledati spot! Sve će vam biti jasno.Utjeha: U gluho doba noći, kad kazaljke stanu, vozeći kući, pisao sam sve što sam osjetio. Obitelj je ta institucija koja nas drži kada se vraćamo s kasnih koncertnih sati. Kada cijeli svijet spava, a mi se borimo kroz maglu, inje, kiše i oluje ne bi li se kući vratili živi i zdravi.


Zora: Zora je pjesma prožeta jakim rifom, melodičnim pripjevom i fantastično zaraznim “gruvom”.


Budi svoj: Ovo je Contrina himna. Budi svoj! Be yourself! Ono što jesi, nema “fake” slike, nema krivih egoističnih glumaca i predstava. To smo što jesmo za sve nas! Budite takvi kakvi ste duboko u sebi! Iskreni! Pravi Vi!


Najbolji od sebe: Kada pružiš sve od sebe, u svojim ratovima, demonima, iskreno iz srca drugoj osobi. Želiš joj samo reći da si iskren, da si čovjek od krvi i mesa i da voliš svim svojim srcem i dušom!


Oproštaj: (Miha iskreno o sebi) : Iz memoara osobnih scena nakon zdravstvenih problema i velike borbe kako ozdraviti. Nakon doživljaja koje je riječima teško opisati, krenula je melodija. Na akustičnoj gitari, četiri prosta akorda, pogled prema voljenima, u osjećaju odlaska svih naših dragih osoba, prenio sam svoj osjećaj kako bi bilo da je ovaj dio puta završio. Contra je dala sve od sebe i razvalila album, te vas pozivaju da dođete na koncerte. Prva prilika je u subotu, 13. travnja u zagrebačkom klubu BarBar, gdje će prije Contre nastupiti Grgur Višić i Mad Foxx, stoji u Sponinom priopćenju.