EXPORTDRVO

VIDEO Baby Lasagna opravdao euforiju na Student Day Festivalu: ‘Ovoga sam se više uplašio nego bilo čega drugog”

Claudia Bošković

Foto N. BLAGOJEVIĆ

Foto N. BLAGOJEVIĆOmiljeni riječki festival za mlade, Student Day Festival, ove godine preselio se u koncertni prostor Exportdrva. Jaka imena zabavne scene režirala su zabavu u prvoj večeri SDF–a, a posebnu euforiju u zraku izazvao je nastup hrvatskog eurovizijskog predstavnika, Baby Lasagne.Prva noć startala je jako uz uvijek šarmantni Belfast Food, koji je donio jedinstveni  feelgood irskog folka u riječkoj interpretaciji. Posebno oduševljenje stvorio je klasik  „Šporki stari grad“, inače verzija popularne „Dirty Old Town“ englesko-irskog benda The  Pogues.
Prava fešta nastavila se uz Gustafe, vodnjanski bend, jedan od glavnih predstavnika ča vala koji su odsvirali podugačku listu hitova, dalje potičući publiku na ples.


Na poseban način Gustafi slave život i mladost, što je vrijednost koju je svakako prepoznala i mahom mlađa publika koja se okupila u Exportdrvu.Zato bend zasigurno i jest jedan od bendova s provjerenim „receptom“ za zagrijati zabavu. Sudeći prema uzavreloj atmosferi prvi dan Student Day Festivala obećao je i isporučio nezaboravnu dozu zabave.


I to doslovce uzavreloj atmosferi, jer zatvoreni prostor Exportdrva možda je ipak pokazao neke nedostatke u odnosu na otvoreni Tenk na Kampusu, koji je bio sjajna opcija za slušanje na otvorenom uz izbjegavanje vrućine i gužvi.


Baby Lasagna potvrdio je svoj status nove glazbene zvijezde u usponu energičnim nastupom koji je dupkom popunio prostor Exportdrva.U svojoj maniri, Marko Purišić aka Baby Lasagna poručio je riječkoj publici kako se više uplašio ovoga nastupa nego bilo čega drugog, bilo kakve velike europske pozornice. 


U festivalskoj noći izveo je već prepoznate „IG BOY“ i „Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“, ali i pokazao da su novi materijali koji će se pronaći na albumu itekako potentni i versatilni. S istim se složila i riječka publika koja je nekako prirodno prihvaćala sva ta žanrovska istraživanja.Već sada je jasno da je Baby Lasagna „priča“ koja neće ostati samo na  eurovizijskoj reputaciji, jer live energija kojom plijeni ekipa pokrenula je cijelu dvoranu, što je pokazala i izvedba kultne „Rim Tim Tagi Dim“, koja je povezala cijelu Europu.U odjavnom dijelu večeri do kasnih sati publiku su zabavljali Minea & Band. Prva večer Student Day obećala je nastavak odličnog provoda u drugoj večeri, u kojoj redom nastupaju Mokri filteri, Dvorac, Bore Balboa, ET, TBF i Hiljson Mandela, nakon kojih slijedi DJ set.