test kemije

Anne Hathaway otkrila da je morala poljubiti 10 muškaraca tijekom jedne audicije

M. Č.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

 Oscarom nagrađena glumica rekla je da je na početku karijere strahovala "izgubiti sve jer bi je mogli označiti kao 'tešku'"Svjetski poznata glumica Anne Hathaway otkrila je da su joj producenti filma u kojem je glumila 2000-ih naredili da poljubi niz potencijalnih suigrača.


Govoreći za V Magazine, glumica je rekla da je 2000-ih bilo normalno tražiti od glumca da se ljubi s drugim glumcima kako bi testirali kemiju, što je zapravo najgori način za to.


,,Rečeno mi je, ‘Danas dolazi 10 muškaraca, ti si već odabrana. Zar nisi uzbuđena što ćeš se ljubiti sa svima njima?’ I mislila sam, ‘Zar nešto nije u redu sa mnom?’ Jer nisam bila uzbuđena. Mislila sam da je to grozno“, prisjetila se glumica.
Hathaway, koja je osvojila Oscara za ulogu u filmu “Les Misérables” i uskoro će se pojaviti u romantičnoj komediji “The Idea of You”, rekla je da je pristala na zahtjev.


,,Bila sam tako mlada i vrlo svjesna kako je lako izgubiti sve ako te označe kao ‘tešku’, pa sam se samo pretvarala da sam uzbuđena i nastavila. To nije bila igra moći, nitko nije pokušavao biti užasan ili me povrijediti. To je bio vrlo drugačiji period i sada znamo bolje”, priznala je.


Hathaway, koja također radi kao producentica svog novog filma o odnosu između samohrane majke i zvijezde dječačkog benda kojeg glumi Nicholas Galitzine, rekla je da sada takve testove postavlja drugačije.


,,Zamolili smo svakog glumca koji dolazi da odabere pjesmu za koju osjeća da bi njegov lik volio,” rekla je, dodavši: ,,koju bi pustili da njegov lik zaigra, a zatim bismo napravili kratku improvizaciju. Sjedila sam na stolici kao da smo došli s večere ili šetnje, pritisnuli play i počeli plesati zajedno.”


Galitzine je odabrao pjesmu rock benda Alabama Shakes, na čelu s Brittany Howard. ,,Čula sam Brittanyin glas i samo sam počela smiješiti,” rekla je Hathaway, te dodala: ,,Vidio je moj osmijeh, opustio se i počeli smo plesati. Nitko se nije hvalisao. Nitko nije pokušavao dobiti posao. Bili smo samo u prostoru i plesali. Pogledala sam i vidjela kako naš redatelj Michael Showalter sjaji. Iskra!”


Galitzine je također govorio o svom iskustvu njihove zajedničke audicije, rekavši da iako je to našao “nevjerojatno zastrašujućim… dogodilo se nešto gotovo duhovno gdje sam osjetio trenutnu povezanost s Annie, i imali smo simpatiju i zajednički smisao za humor i bilo je vrlo lako.”


Galitzine je bio i predmet čednog testa kemije za romantičnu komediju “Red, White and Royal Blue”, u kojem glumi princa Henryja, člana britanske monarhije koji započinje vezu sa sinom prve ženske predsjednice Sjedinjenih Država.


Redatelj Matthew Lopez opisao je Zoom test kemije za Radio Times: ,,Unutar pet minuta… svi smo znali da smo pronašli našeg Henryja i našeg Alexa. Bilo je trenutačno. Bila je to doslovno kemija. Mislim da ste mogli osjetiti atome kako se vrtlože između njih. Iako je jedan bio u New Orleansu, a drugi u LA-u.”