DARIO KAJASA

Većina je ribe teška preko kile i nije tajna kako ja to lovim. Treba samo dobra oprema, bogata ješka i dovoljno strpljenja i opuštenosti

Boris Bulić

Ješku sam dugo isprobavao i na kraju našao svoj sistem. Za velike ribe, a pogotovo podlanice, najbolja je cijela dagnja puna mesa i veliki komad crva od glave. Znači naješkano meso plus cijela školjka. Većina ulova mi je preko kila…Dario Kajasa ribu lovi na Rabu i našao je način kao da se u tome potpuno opusti i bezgranično uživa. Njegova mala sedmogodišnja kćer Eva ga u ribolovu prati u korak i često s njim dijeli one najljepše ribolovne trenutke.


Samo opušten pristup može donijeti maksimalan užitak


– Rodom sam iz Bosne i na Rab sam došao s roditeljima kada sam imao deset godina. Od prvog kontakta s morem shvatio sam da mi je ribolov bio u krvi i prije nego sam znao da postoji.


Uglavnom, priča je da sam počeo loviti sa štapovima kupljenima na sajmovima cjenovnog razreda 50 kuna ili pak 100 kuna skupa s mašinicom – priča nam Dario.


Dagnja je kraljica ješki za podlanicu
– Lovio sam uglavnom malu ribu i sve što bih ulovio sam puštao. Pregledavao sam videa na internetu i učio dok mi jednog dana nije sve puknulo na velikoj podlanici neposredno ispred mene. To je sve okrenulo… – nastavlja Dario svoju priču.


– Uložio sam u opremu, naučio sve što treba znati i na kraju ono najbitnije – naučio sam biti strpljiv i uživati u tome. Takav pristup najviše opušta, a ulov dođe kad se najmanje nadaš.


Bogate ješke su ključ uspjeha


Ješku sam dugo isprobavao i na kraju našao svoj sistem. Za velike ribe, a pogotovo podlanice, najbolja je cijela dagnja puna mesa i veliki komad crva od glave. Znači naješkano meso plus cijela školjka


Lovim samo od kraja, u sjevernom Jadranu, uglavnom na otoku Rabu, u kanalu i većina ulova mi je preko kila.


Mala Eva u korak prati svoga tatu


Moja sedmogodišnja kćer Eva mi je velika podrška i sa mnom je često u ribolovu, a katkada ima i više sreće od mene.


Štapovi kojim a lovim su Daiwa Black Widow ,teleskopski 3,9 m/3,5lbs, a mašinice također Daiwa Black Widow BLR 6000. Najlon je 0,4 milimetra Yuki Invisible, a predvezi Sufix flourocarbon 0,35 milimetara, a udice Sasame 1,0 rekao nam je Dario Kajasa.