MARIO GAJSKI

Ulovio licu koja je prestigla brod za 100 metara: ‘Nevjerojatno je koju snagu ima ta riba’

Boris Bulić

I nije dugo trebalo da riba udari. Kreće odmotavanje strune s otpuštene role. Zatežem pribor i čudim se… Strašno vuče, prestiže brod u jednom trenutku, možda za stotinjak metara.Iz Zagreba nam se javio Mario Gajski koji svoje morske trofeje skuplja u Virskom akvatoriju. Ovoga su mu puta lovina bile strijelka ili lica, no ono što je i kako izvukao nije očekivao.


– Lokacija, naravno, Vir, a isplovljavanje rano ujutro sa izlaskom sunca na iglicu ili šaruna, ješku za glavnu lovinu.


I nije prošlo puno, dobijem šaruna i za prvi puta idem probati panulu na 3-6 metara dubine za strijelku ili licu. Zbog  strijelke, naravno, stavljam predvez sa sajlom – priča nam Mario.
– Oprema je bila odlična – rola Daiwa GB5000, štap Okuma Eclipz 50-100 grama, a udice BKK. I nije dugo trebalo da riba udari. Kreće odmotavanje strune s otpuštene role – nastavlja Mario svoju priču.– Zatežem pribor i čudim se… Strašno vuče, prestiže brod u jednom trenutku, možda za stotinjak metara.


Mislim si, ovo se bude naslikavalo cijeli dan na marini jer sigurno ima preko 20 kilograma.


Nakon dobrih 25 minuta uživanja ribu dobijem na 5-6 metara do broda i tek tada shvatim da je lica, zakačena za usta ali i zamotana za rep.


Tako nešto još nisam doživio. Nevjerojatno je koju snagu ima ta riba, a bila je teška smo 3,59 kilograma – ispričao nam je Mario Gajski.